ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.5.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για μία ακόμη φορά φέτος, θα γίνουμε μάρτυρες της γνωστής παρωδίας που λαμβάνει χώρα, κάθε χρόνο, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και δεν είναι άλλη από τις φοιτητικές εκλογές.

 Για άλλη μια χρονιά, οι φοιτητικές παρατάξεις θα μας δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, με τα γνωστά φαινόμενα. Κινητοποίηση «φίλων» και «γνωστών» (με τους γνώριμους, σε όλους μας, τρόπους), υποσχέσεις για εξυπηρετήσεις ή βοήθεια, και, φυσικά, ανταλλαγή ύβρεων και τραμπουκισμοί είναι μερικές από τις συνήθεις πρακτικές, γνωστές σε όποιον πέρασε από ανώτατο Ελληνικό ίδρυμα. Φαινόμενα που αποδεικνύουν πως οι παρατάξεις, οι οποίες ξεκίνησαν πριν δεκαετίες να αγωνίζονται για την φοιτητιώσα νεολαία, σήμερα έχουν χάσει, πλήρως, τον προσανατολισμό τους.

Απέναντι σε αυτό το σαθρό περιβάλλον, που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ανάδειξη φοιτητοπατέρων, συμφέροντα μεταξύ των φοιτητών, πάρτυ κι εκδρομές, και έναν φαύλο κύκλο όπου λίγοι κατευθύνουν πολλούς, η Νεολαία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συντάσσεται με την μεγάλη πλειοψηφία που επιζητά την αλλαγή. Με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι το παλαιό σύστημα έχει φθαρεί και είναι καιρός να δημιουργηθεί ένα νέο. Νέο σύστημα με αντιπροσωπευτικούς συλλόγους φοιτητών, με συνελεύσεις και διαδικασίες, στις οποίες θα ακούγονται όλοι και θα συναποφασίζουν και με την πολιτικοποίηση να προκύπτει από την παραγωγή κριτικής σκέψης και τηδιεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου. Όχι μέσω της ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων και της προώθησης θέσεων που προκύπτουν μέσα από υπόγειες διεργασίες.

Με δεδομένο ότι και σε αυτές τις εκλογές μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι η αποχή, η αναζήτηση νέων διαδικασιών και ριζοσπαστικών αλλαγών, έξω από τη λογική που επικράτησε εδώ και πολλά χρόνια, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου