ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

5.5.17

Η επιστήμη στην υπηρεσία του καθαρού αθλητισμού

Ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού ‘Εργου του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του 4ου Συνεδρίου Αθλητικής
Επιστήμης με θέμα «Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός στο Σύγχρονο Κόσμο» που διοργανώνει η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στο μεγάλο σχολείο του αθλητισμού όπου εκεί μαθαίνεις όσο ίσως πουθενά αλλού την αξιοκρατία, της αξία της προσπάθειας, τον σεβασμό των κανόνων και των αντιπάλων, τη διαχείριση της νίκης και της ήττας. Όπως χαρακτηριστικά είπε όσο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας περνάει από αυτό το σχολείο τόσο το καλύτερο για την κοινωνία.
Αναφέρθηκε επίσης στη διεπιστημονική προσέγγιση που υπάρχει σήμερα στον αθλητισμό όπως και στο πώς λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός. Τόνισε τη σημασία του επιστημονικού αθλητισμού σε αντιδιαστολή με τον φαρμακευτικό αθλητισμό, δηλαδή το ντόπινγκ, που αποτελεί μαζί με τη βία και το στοίχημα τους μεγάλους κινδύνους για τον αθλητισμό.
Τέλος αναφέρθηκε στις πολλές πτυχές του αθλητισμού πέρα από το αγωνιστικό μέρος και ως πολιτικο-κοινωνικό φαινόμενο κάτι που συνειδητοποιεί ως νεοεκλεγμένος αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό του Συμβουλιου της Ευρώπης.
Έκλεισε λέγοντας ότι σημασία έχει να αυξήσουμε ως κοινωνία τον αθλητισμό που κάνουμε σε σχέση με αυτόν που καταναλώνουμε και έτσι όρισε και το κριτήριο «αθλητικότητας» για μια χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου