ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

27.4.17

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας

Η νέα προκλητική απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης (NAVTEX), να εξαγγείλει τη δέσμευση περιοχών στο κεντρικό, ανατολικό Αιγαίο και την Κύπρο, για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και
της Κύπρου και αποτελεί -σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δηλώσεις για το Αγαθονήσι- επικίνδυνη τουρκική πρόκληση, σε συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή. Είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των συνεχών παραβιάσεων, από την πλευρά της τουρκικής αστικής τάξης, οι οποίες απολαμβάνουν την επιδεικτική κάλυψη και ασυλία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τη νέα αυτή εξέλιξη, είναι για μια ακόμα φορά έκθετη. Συνεχίζει να προβάλλει την απατηλή εικόνα της Ελλάδας ως «όαση σταθερότητας», ενώ την ίδια στιγμή ενσωματώνει τη χώρα βαθύτερα στη ΝΑΤΟϊκη ιμπεριαλιστική συμμαχία και στους εντεινόμενους ανταγωνισμούς στη νοτιανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και αλλού.
Η πάλη για την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνδέεται με την ενίσχυση της λαϊκής ετοιμότητας, τη μαζική καταδίκη της πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, την ανάπτυξη της κοινής πάλης Ελλήνων και Τούρκων εργαζομένων ενάντια στις αστικές τάξεις και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου