ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

28.4.17

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, σήμερα Παρασκευή 28 Απρίλη, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.
Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα συνολικά του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ. Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο αγώνας για καλύτερες συνθήκες κράτησης, για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως κρατουμένων, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες, αλλά είναι αγώνας για την οριστική, την τελική, απελευθέρωσή τους.
Σε αυτή την πάλη το ΚΚΕ θα είναι αλληλέγγυο, θα είναι συμπαραστάτης, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με τον αγώνα για να σταματήσει ο εποικισμός από το Ισραήλ, για ένα παλαιστινιακό κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο, στα όρια του '67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, όπου θα είναι κυρίαρχος ο λαός στη χώρα του.
Εκ μέρους του ΚΚΕ θα θέλαμε να τονίσουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ένα ιμπεριαλιστικό κράτος, που καταπιέζει και καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, βασανίζει κυριολεκτικά τον παλαιστινιακό λαό. Σε αυτόν τον αγώνα και στην άσκηση της μέγιστης πίεσης θα συμβάλλουμε και μέσα στη βουλή και στην ευρωβουλή και μέσα στο μαζικό κίνημα, στην οργάνωση των αγώνων, έτσι ώστε και ο ελληνικός λαός, με μεγάλη δύναμη να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό.
Ευχαριστώ τον κ. Πρέσβη για την ενημέρωση που μας έκανε, θα βρισκόμαστε σε ανοιχτή συνεργασία για όλα τα ζητήματα και για τις ενέργειες αλληλεγγύης και συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό».
Από την πλευρά του ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι σημείωσε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχής ενημέρωσης του ΚΚΕ για τη συνεχιζόμενη πολιτική του Ισραήλ και τα εγκλήματα που διαπράττει στα εδάφη του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης κατά του λαού της Παλαιστίνης. Ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τις θέσεις του που εκφράζουν πραγματικές θέσεις στήριξης της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο, υπέρ ενός αγώνα για την ελευθερία, όπως είναι ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού.
Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης τόνισε την όξυνση της ισραηλινής επιθετικότητας κατά του Παλαιστινιακού λαού, όπως αυτή εκφράζεται με την εγκληματική στάση του απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, όπου σήμερα αγωνιστές πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν για 12 μέρες απεργία πείνας θέτοντας δίκαια ανθρωπιστικά αιτήματα, που διέπονται από την 4η Συνθήκη της Γενεύης η οποία παραβιάζεται καθημερινά από τις αρχές του Ισραήλ. Τέλος ζήτησε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας - πολιτικός κρατούμενος, αλλά και συνολικά προς τον 50χρονο αγώνα για να απαλλαχθεί η Παλαιστίνη από την ισραηλινή κατοχή και  εξέφρασε τις ευχές του προς τον ελληνικό λαό ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου