ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.3.17

Σημεία παρέμβασης της Αν. Εκπροσώπου Τύπου Νάντιας Γιαννακοπούλου στην εκπομπή “Kontra 24”

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή για την υπόθεση Βατοπεδίου:
Ο κ. Καραμανλής, μετά από 7-8 χρόνια απόλυτης απουσίας και πολιτικής αφωνίας, επέλεξε την υπόθεση Βατοπεδίου για να σπάσει τη σιωπή του.
Δεν ακούσαμε τον πρώην Πρωθυπουργό να τοποθετείται για την κρίση, για τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες. Και σίγουρα δεν ακούσαμε τον κ. Καραμανλή – ούτε τη Νέα Δημοκρατία, ούτε βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ – να τοποθετείται για το πώς φτάσαμε ως εδώ, πώς οδηγηθήκαμε στην κρίση και τα μνημόνια, για την πενταετία 2004-2009, όπου το χρέος διπλασιάστηκε από τα 180 δις στα 330, και το έλλειμμα, που ο κ. Καραμανλής υποστήριζε ότι ανερχόταν στο 6% του ΑΕΠ, ήταν τελικά 15%.
Θα περίμενα, τουλάχιστον, πριν από αυτές τις δηλώσεις του για την υπόθεση του Βατοπεδίου, να είχε τοποθετηθεί για όλα αυτα. Και βεβαίως ας μην ξεχνάμε ότι το 2008 ο ίδιος όχι μόνο χαρακτήριζε σκάνδαλο το Βατοπέδι, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, αλλά και είχε αναλάβει “το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί”, όπως είχε πει.
Ασφαλώς οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστές. Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η δικαιοσύνη απεφάνθη για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν στην υπόθεση, φρόντισε ο κ. Καραμανλής και η τότε κυβέρνηση της ΝΔ να μας οδηγήσει άρον-άρον σε εκλογές, με αποτέλεσμα να παραγραφούν οι ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου