ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.3.17

Συνάντηση ΠΑΣΟΚ με αντιπροσώπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας (ΟΜΟΝΟΙΑ – Κ.Ε.Α.Δ.)

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  Στέφανος Ξεκαλάκης και η Γραμματέας του Τομέα αρμόδιου για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας (Ε.Ε.Μ.) Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα  συναντήθηκαν στα Κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ με αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Μ. αποτελούμενη από τον κ. Γεώργιο Τζομάκα,
Αντιπρόεδρο του Κ.Ε.Α.Δ. και μέλος του Προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον  κ. Απόστολο Λιάκο, Αντιπρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τον  κ. Αντώνιο Νέτσο, μέλος του Προεδρείου του Κ.Ε.Α.Δ.
Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν τα θέματα που απασχολούν την Ε.Ε.Μ και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία.
Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά την αναγκαιότητα για ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και για την ενιαία τους έκφραση στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη και υπεράσπιση των μειονοτικών δικαιωμάτων της Ε.Ε.Μ. τόσο εντός του Αλβανικού κοινοβουλίου, όσο και στους διεθνής οργανισμούς.
Διατυπώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο πλευρών και η διαχρονική στήριξη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στα δίκαια αιτήματα της Ε.Ε.Μ., ενώ τονίστηκε η συνέχιση της στήριξης του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλίες που θα πάρει τόσο στην Ελληνική Βουλή όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν την διασφάλιση των μειονοτικών δικαιωμάτων της Ε.Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου