ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

28.3.17

«Στριμωγμένη η κυβέρνηση κλωτσάει τη μπάλα στην κερκίδα»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η μόνη που νομίζει ότι ο χρόνος μπορεί να δουλέψει υπέρ της». Με αυτή τη διαπίστωση ξεκίνησε την ομιλία του
στην Ολομέλεια ο βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση της προανακριτικής για τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου.
Αναφορικά με την οικονομία και την αγορά, ο βουλευτής παρουσίασε πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι τράπεζες στεγνώνουν και οδηγούμαστε σε οικονομική ασφυξία. Συγκεκριμένα, 4 δις έχουν κάνει φτερά και ζητάμε αύξηση του ELA, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις οφειλές της προς τους ιδιώτες, θέλοντας να δημιουργήσει ένα αποθεματικό για τον Ιούλιο, όταν θα πρέπει να αποπληρώσουμε μεγάλες δόσεις. Όλο αυτό φυσικά, γίνεται για έναν ξεκάθαρο σκοπό, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του επικοινωνιακού της παιχνιδιού.
Σχετικά με τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, τόνισε πως δεν βρίσκει αντίθετο το Ποτάμι, καθώς το κόμμα είναι σταθερά υπέρ του να χύνεται φως σε υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης. Ωστόσο, μια προανακριτική έχει νόημα, αν ρίχνει φως και όχι αν καλύπτει απλώς τα σημερινά αδιέξοδα της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, ανέφερε για άλλη μία φορά την αναγκαιότητα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα και να καταργηθεί αυτή η σκανδαλώδης ασυλία των Υπουργών.
Υποστήριξε πως πέραν του να αποδοθούν ευθύνες, το ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να είναι δύσκολο να βάλει κάποιος το δάχτυλο στο μέλι. Με άλλα λόγια, θα πρέπει από αυτή τη διαδικασία της προανακριτικής να προκύψουν και προτάσεις, χωρίς πελατειακές πρακτικές, λαϊκισμό και δημαγωγία.
Τέλος ο κ. Μαυρωτάς, απορρίπτοντας τις συκοφαντικές δηλώσεις Τζανακόπουλου περί προνομιακής σχέσης του Ποταμιού με τη διαπλοκή, έκανε σαφές πως τα συμφέροντα που υπηρετεί το Ποτάμι είναι αυτά της δημιουργικής μειοψηφίας που πιστεύει στις ίσες ευκαιρίες και στις ανοιχτές διαδικασίες και που δεν θέλει να φιλά κομματικές ποδιές για να διορίζονται, να εξελίσσονται ή να βρίσκουν δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου