ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

28.2.17

Σημεία παρέμβασης της Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στον ΣΚΑΪ

Σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη:
 Αυτή η συζήτηση και αυτές οι κουτοπονηριές δεν μας αφορούν. Προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ τον τρομάζει η
δημοσκοπική κατάρρευση και η κοινωνική απομόνωση στην οποία βρίσκεται εξ αιτίας των πολιτικών του και είναι σε πανικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Η αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια αμιγώς ελληνική ιδιαιτερότητα, ένα εθνολαϊκιστικό μόρφωμα. Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει αφενός η Σοσιαλδημοκρατία και αφετέρου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη σοσιαλδημοκρατία, ούτε με την κεντροαριστερά, ούτε καν με την αριστερά. Είναι μια ψευδεπίγραφη αριστερά με “Καμμένο” πρόσημο.
Εκφραστές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς είμαστε εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση ήταν η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981. Γιατί εμείς φτιάξαμε το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα κι εμείς φέραμε την πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα. Αυτές οι «εκ του πονηρού» δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  λοιπόν, δεν μας αφορούν.
Εμείς πληρώσαμε ένα δυσανάλογα μεγάλο κόστος, γιατί αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν πολύ επώδυνο συμβιβασμό, ολομόναχοι, και γιατί αυτό έπληξε κατά κύριο λόγο αυτούς που εκφράζαμε διαχρονικά: τους μη προνομιούχους. Αυτή τη στιγμή λοιπόν εμείς, ως εκφραστές της σοσιαλδημοκρατίας, έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, ζητούμε από τον ελληνικό λαό, από τους προοδευτικούς πολίτες, να μας εμπιστευτούν ξανά.
Το μόνο ιδεολόγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η με κάθε τρόπο προσκόλλησή του στην εξουσία, γι’ αυτό είναι μια χαρά συνέταιροι με τους ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή στην πολιτκή τους παρά μόνο η παραμονή τους στην κυβέρνηση με κάθε κόστος.
 Σχετικά με την αξιολόγηση και τα νέα μέτρα:
 Εμείς έχουμε δηλώσει, σε όλους τους τόνους και με απόλυτη σαφήνεια ότι νέα μέτρα δεν πρόκειται να ψηφίσουμε. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της απίστευτης ανικανότητας της κυβέρνησης, που η μοναδική της ικανότητα είναι η δημιουργία αδιεξόδων στη διαπραγμάτευση και η επιβολή νέων μέτρων. Πριν λίγο καιρό στο τραπέζι δεν υπήρχε η μείωση του αφορολόγητου, ούτε η  περικοπή των συντάξεων. Ο δε κ. Τσίπρας και ο κ. Κατρούγκαλος δήλωναν σε κάθε τόνο ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Ο κ. Τσακαλώτος πριν από ένα μήνα έλεγε ότι η προνομοθέτηση των μέτρων είναι αντισυνταγματική. Τί έχει αλλάξει λοιπόν; Αν θέλουν συνενόχους, ας ψάξουν αλλού, όχι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Εξάλλου, πιο πρόθυμη κοινοβουλευτική ομάδα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει ξαναυπάρξει στα χρονικά.
Όσο για τα περίφημα “αντίμετρα”, αυτά είναι επικοινωνιακά τρικ του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πιάσουμε 3,5% πλεόνασμα – αυτό σημαίνει νέα μέτρα, σημαίνει λιτότητα.
Αυτή η πολιτική, αυτά τα μέτρα δεν βγαίνουν.
Το είχαμε πει και το 2015 στον κ. Τσίπρα και τον είχαμε καλέσει να αξιοποιήσει την ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έδωσε στήριξη στην πατρίδα, όταν η κυβέρνησή τους μας είχε φέρει ένα βήμα πριν το Grexit, και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας μας αγνόησε εντελώς και μας οδήγησε σε εκλογές λέγοντας “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Ποιό είναι λοιπόν το δίδαγμα της κρίσης; Τί θα έπρεπε να έχουμε μάθει, όλες οι πολιτικές δυνάμεις;  Ότι χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων πάνω σε συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο.
Τα χρόνια της κρίσης είδαμε ότι ούτε οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μπορούν να τα βγάλουν πέρα, ούτε οι κυβερνητικοί σχηματισμοί με ένα μεγάλο κόμμα και δίπλα ένα μικρότερο.
Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Είναι ανίκανη και ανεποτελεσματική έπρεπε να έχει φύγει χθες!
Εμείς έχουμε σημαία μας την εθνική συναίνεση σε ένα εθνικό σχέδιο με τη συμμετοχή όλων, πάνω σε μια συγκεκριμένη εθνική γραμμή πέρα από τα μνημόνια, για να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε, γιατί αυτά τα μέτρα δεν βγαίνουν. Για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση και να φέρουμε πραγματική ανάπτυξη. Και γι’ αυτό χρειάζεται η ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκειμένου να επιβάλλουμε την συναίνεση στο τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου