ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

10.12.16

Από τον Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ένταξη του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΥΠΑΝ ανακοίνωσε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον, με ένα ισχνό προϋπολογισμό 68 εκατομμυρίων και υποσχέσεις για ..
περισσότερα. Θριαμβολογεί δε, ότι μ’ αυτό τον τρόπο στηρίζει «έμπρακτα τη δυναμική και καινοτόμο μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», χαρακτηρίζοντας το ως «νέο εργαλείο». Μετά από 6,5 χρόνια από την Κ.Υ.Α. 31654-20/7/2010 με την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το καινοτόμο και πολλαπλά παραγωγικό αυτό πρόγραμμα, έρχεται η κυβέρνηση να την επανεκδώσει, με αλλαγές που απλά την προσαρμόζουν στα όσα έδειξε η  πείρα της εφαρμογής του προγράμματος που με τόση επιτυχία υλοποιήθηκε, και έχει το θράσος να τη χαρακτηρίζει «νέα». «Επανιδρύει» μάλιστα το Ταμείο που είχε τότε ιδρυθεί γι’ αυτό το σκοπό.
Η αναποτελεσματικότητα και στον τομέα αυτό δεν είναι βέβαια καινούρια. Χρειάστηκε ένα ολόκληρο χρόνο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εκδώσει (ΦΕΚ Β, 3004, 31/12/2015) αυτούσια την έκθεση μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ανακαίνιση του εθνικού κτιριακού αποθέματος  που της παραδώσαμε, η οποία είχε μάλιστα κριθεί η δεύτερη καλλίτερη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πανηγυρίζει που επί τέλους ξεκινά το πρόγραμμα με 68 εκ, όταν έχει παραλάβει από μας ένα πολύ ευρύτερο πλήρες πρόγραμμα 1,2 δις € με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και συγχρηματοδότηση από το Πακέτο Γιούνκερ.
Μακάρι να είναι ειλικρινή τα όσα λέγονται για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, γιατί τα όσα γίνονται την έχουν στραγγαλίσει ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου