ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

25.10.16

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει σασί δεξιά και δεν τον σώζει καμία πολιτική καλίμπρα


Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στην Εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» 
Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών..

Σύμφωνα με το άρθρο 15παρ 2 του Συντάγματος, είναι προφανές ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου την έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Έχουμε απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη και αναμένουμε την απόφασή της. Δυστυχώς όμως, τις τελευταίες μέρες δημιουργείται ένα κλίμα πίεσης προς τη Δικαιοσύνη κάτι που εντάσσεται στα αρνητικά της Κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστα να κάνει τη δουλειά της.
Η Κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει καθορίσει το κλίμα στο Ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σύμφωνα με την πρόταση την οποία έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Για παράδειγμα με τη χορήγηση δέκα αδειών από 20.000.000 έως 30.000.000 ευρώ, θα μπορούσε είχε τα ίδια η περισσότερα οικονομικά οφέλη και φυσικά δε θα υπήρχε και το περιοριστικό των τεσσάρων αδειών, το οποίο μας ήρθε μέσω Φλωρεντίας και οδηγεί σε ανεργία 2000 οικογένειες.
Ο «νόμος Παππά» έθεσε ως μοναδικό κριτήριο, το οικονομικό, ενώ θα έπρεπε να έχει και άλλα, με βάση την ποιότητα και την ισονομία κυρίως. Γι αυτό ζητούσαμε και ζητάμε την ουσιαστική λειτουργία του ΕΣΡ.
Για τη διαπραγμάτευση και το χρέος: τι ακριβώς λύση θέλουν;
Πρώτα η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κα Γεννηματά, έθεσαν τη βάση συζήτησης για το χρέος, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ως Δημοκρατική Συμπαράταξη επιλέγουμε να μη μπούμε στην ανούσια «κοκορομαχία», στην οποία επιδίδονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι θέλει λύση του χρέους εδώ και τώρα. Ωστόσο αυτό το οποίο όμως δε μας ξεκαθαρίζουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τι ακριβώς λύση θέλουν. Μήπως επιθυμούν κούρεμα, όπως έλεγαν; θεωρούν το χρέος επονείδιστο; θέλουν επιμήκυνση; Έχουν υπογράψει ότι οι συζητήσεις για το χρέος θα ξεκινήσουν από το 2018 σε συμφωνία τόσο με τον κ. Σόιμπλε όσο και την κα Μέρκελ.
Έχουμε 150.000 εργαζομένους, οι οποίοι δουλεύουν για 100 ευρώ και έχουμε και 400.000 εργαζομένους, οι οποίοι δουλεύουν για 400 ευρώ. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα, τα οποία χρειάζονται απαντήσεις.
Η Κυβέρνηση έχει πάρει «σασί δεξιά» και πρέπει να μπει σύντομα στο συνεργείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό του ανασυγκρότησε 20.000 μέλη, όταν ένα χρόνο πριν το ΠΑΣΟΚ ανασυγκρότησε 50.000 μέλη. Κανείς δεν πλησιάζει πλέον το «κόμμα ΣΥΡΙΖΑ»
Ο κ. Πάγκαλος έχει δηλώσει ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας από το Γενάρη του 2015, κάτι που έχει τονίσει σε κάθε τόνο. Το εντυπωσιακό είναι το πώς ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει και σε συζητήσεις για την Κεντροαριστερά. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πάγκαλος δεν ήταν ποτέ ο κ. Καμμένος ο οποίος θεωρείται και επίσημα σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου