ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

28.9.16

Παλιά λάθη με επαναστατικό αμπαλάζ

Κύριοι της Κυβέρνησης είστε οι καλύτεροι μαθητές ενός αποτυχημένου παλαιοκομματικού συστήματος και μάλιστα τους ξεπερνάτε. Τα ίδια ..
λάθη, αλλά αυτή τη φορά με επαναστατικό αμπαλάζ. Ο ίδιος δρόμος: δημαγωγία, λαϊκισμός και στην κοινωνία απογοήτευση και θλίψη. Ίσως χρειάζεται ένα ενδιαφέρον διάστημα σιωπής για να αναλογιστεί η ελληνική κοινωνία πόσο τις έχουν στοιχίσει οι νέοι δημαγωγοί, οι νέοι λαϊκιστές» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση για τις τακτικές που ακολουθεί.
Αναφέροντας συγκεκριμένες φράσεις του Αλέξη Τσίπρα όσο ήταν στην αντιπολίτευση σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις στηλίτευσε την ανακολουθία της Κυβέρνησης μεταξύ όσων κάνει και όσων έχει υποσχεθεί στο παρελθόν. «Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, η Εγνατία, ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό, όλα θα έμεναν στο κράτος και τώρα όλα πωλούνται. Και όσα δεν πωλούνται μπαίνουν σε ένα υπερταμείο που κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία. Μπαίνουν όλα στο υπερταμείο και αυτό θα αποφασίσει τι θα πουλήσει και τι όχι».
«”Έφοδος στο κράτος”, ήταν και είναι το σύνθημα σας. “Τα έκαναν και οι άλλοι” είναι η δικαιολογία σας. Τους ξεπεράσατε, πολύ φοβάμαι και μετατρέψατε την κρατική δομή σε θέρετρο κομματικών υπαλλήλων». Με αυτή τη φράση ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκίνησε την αναφορά του στις ΔΕΚΟ, τονίζοντας ότι οι σπατάλες του κομματικού κράτους τις έχουν καταντήσει προβληματικές και γεμάτες «παππούδες». Στη συνέχεια ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα κομματικών στελεχών που βρίσκονται σε θέσεις «κλειδιά» των ΔΕΚΟ, όλοι τους φίλοι και συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και συνόψισε τον τρόπο λειτουργίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη φράση: «οι δικοί μας είναι καλύτεροι, είναι αξιότεροι, είναι επιτέλους διοικητές».
Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για την Attica Bank και τον τρόπο λειτουργίας της o Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Θέλατε να κάνετε την Attica “ναυαρχίδα” του παράλληλου τραπεζικού συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορούν να βρουν λεφτά οι εκλεκτοί του καθεστώτος. Είδαμε πώς χρησιμοποιήθηκε η τράπεζα στην υπόθεση Καλογρίτσα. Αντλήσατε κεφάλαια από τους Δημόσιους Οργανισμούς, πέρα από κάθε επιχειρηματική οικονομική λογική».
Συνεχίζοντας την αναφορά του στα όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν στην συγκεκριμένη τράπεζα τόνισε: «Μια τράπεζα με σύνολο περιουσίας 3,5 δις ευρώ, βρέθηκε να έχει άνοιγμα ένα δις και έτσι η κυβέρνηση επέβαλε στις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank. Εγχώριοι ιδιώτες επενδυτές, και διεθνείς επενδυτικοί οίκοι απείχαν πλήρως από την ανακεφαλαιοποίηση. Ήταν όμως παρούσες η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ», ενώ ανέφερε και ενδεικτικά ποσά συμμετοχής: «ΤΣΜΕΔΕ 382.000.000 ευρώ, ΕΥΔΑΠ 20.000.000 ευρώ, ΤΑΠΙΛΤΑΤ 55.500.000 ευρώ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 9.900.000 ευρώ». Στη συνέχεια αναρωτήθηκε ποιος έδωσε την εντολή στους οργανισμούς να τζογάρουν ποντάροντας στην ακριβότερη τράπεζα της Ευρώπης και έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας: «Τα χρήματα του δημοσίου εξαϋλώθηκαν, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως προοπτική επανάκτησής τους. Ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό; Θα δώσουν τα λεφτά οι υπουργοί που πιέζανε; Ή θα δώσουν τα λεφτά οι κομματικές διοικήσεις;».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για υποκρισία σε ότι αφορά τα έσοδα του ταμείου λέγοντας: «Η κυβέρνηση επιμένει ότι το 50% από τα έσοδα του Ταμείου θα κατευθύνεται στην ανάπτυξη, μισή αλήθεια – δηλαδή διπλό ψέμα! Τα λεφτά από την νέα γενιά των 19 αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, θα πάνε 100% στη τρύπα του χρέους και μόνο τα υπόλοιπα έσοδα θα πηγαίνουν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μεθοδεύσεις που επιχείρησαν στο τηλεοπτικό τοπίο λέγοντας: «Ήθελαν να φύγουμε από την διαπλοκή του παρελθόντος, από τα θαλασσοδάνεια και τις πολιτικές εξαρτήσεις. Και εσείς είπατε "ναι θα φύγουμε από τα θαλασσοδάνεια των άλλων, τις πολιτικές εξαρτήσεις των άλλων. Ιδού λοιπόν ο δικός μας καναλάρχης, με πολλαπλάσια θαλασσοδάνεια και με πατενταρισμένη κομματική εξάρτηση"». Τέλος αναφέρθηκε στη πάγια τακτική του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων να καταπατάει τηλεοπτικές συχνότητες λέγοντας: «Μπήκατε σε μεγάλη ταλαιπωρία για να κάνετε ένα ΣΥΡΙΖΑ TV. Υπήρχε ένας απλούστερος δρόμος. Ο δρόμος του κ. Λεβέντη ο οποίος μπορούσε να σας εξηγήσει πως καταπατά κανείς μια συχνότητα. Πως κάνει ένα κανάλι χωρίς λεφτά, χωρίς εφορίες, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ΙΚΑ και τα σχετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου