ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

30.6.16

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 ..
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται, στις 4 και 5 Ιουλίου, στο Λονδίνο, με βασικό θέμα της επίσκεψης την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 
Το ίδιο θέμα θα αποτελέσει και το αντικείμενο συνάντησης και συζήτησης που θα έχει στις 6 Ιουλίου στη Φρανκφούρτη με τον κ. Ντράγκι.
 
Στις 9 έως 11 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Ισραήλ.
 
Όλες οι επισκέψεις του Προέδρου του Κόμματος εντάσσονται στην απόφασή του να προβάλλει σε διεθνές επίπεδο τα συμφέροντα και τις προοπτικές που έχει η χώρα.
 

Β. ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
 
Η αποτίμηση της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες είναι πολύ θετική.
 
Οι προτάσεις που ανέπτυξε, αλλά και η βασική πολιτική θέση ότι τελικά και στην Ευρώπη, αλλά και στα Κράτη – μέλη, η ουσιαστική πολιτική διάκριση είναι η διάκριση μεταξύ λαϊκισμού και μεταρρυθμίσεων, λαϊκισμού και υπευθυνότητας, αυτό το βασικό μήνυμα έγινε δεκτό από όλους τους συνομιλητές του και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ε.Λ.Κ. με πάρα πολύ θετικό τρόπο.
 
Πέραν των άλλων, δίνει και μια προοπτική για το πώς πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη στο σύνολό της  κατά τις δύσκολες αυτές μέρες, μετά την απόφαση των Βρετανών για έξοδο της χώρας τους από την ευρωπαϊκή οικογένεια.
 
Η απάντηση στο λαϊκισμό, το πέρασμα στη μετά το λαϊκισμό εποχή, είναι πολύ κρίσιμο στοίχημα για την Ευρώπη και για όλα τα κράτη – μέλη.
 
Ο λαϊκισμός - όπως η Ελλάδα έχει βιώσει - δεν λύνει προβλήματα. Μεγαλώνει τα προβλήματα και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα.
 
Σε αυτή, λοιπόν, τη γραμμή θα κινηθούμε ως Νέα Δημοκρατία. Αυτήν τη θέση πρόβαλε στις συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Γιατί πιστεύουμε ότι εκεί θα κριθεί εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να περάσει σε ένα καλύτερο μέλλον και θα είναι πιο πολύ κοντά στους λαούς.
 
Ο λαϊκισμός δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Παραπλανεί τους λαούς, εξαπατά τους λαούς, χωρίς να λύνει κανένα πραγματικό πρόβλημα.
 
Αυτή είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας.
 

Γ. ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 
Από χθες, 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι βιώνουν με οδυνηρό τρόπο το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 
Οι συντάξεις, που έως πρόσφατα η Κυβέρνηση έλεγε πως δεν θα κόβονταν, κουρεύτηκαν σύριζα.
 
Οι αναπηρικές και επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν έως και 40%.
 
Οι συντάξεις για όσους εργάζονται μειώθηκαν κατά 60%.
 
Τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου κόπηκαν τουλάχιστον κατά το 1/3.
 
Περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ.
 
Αυτός που έπαιρνε 842 ευρώ έχασε 172 ευρώ το μήνα. 2.070 ευρώ το χρόνο!
 
Υπήρξαν, επίσης, σημαντικές μειώσεις συντάξεων από την αυξημένη παρακράτηση φόρου. Και αυτό, γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο που κατά την Κυβέρνηση δεν θα μειώνονταν.
 
Κάθε μέρα που περνά, οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνεται ολοένα και πιο βαρύς.
 
Και, δυστυχώς, έπεται σκληρή συνέχεια.
 
Σύντομα, έρχονται τα εκκαθαριστικά με αυξημένη φορολογική επιβάρυνση.
 
Και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ που η Κυβέρνηση θα καταργούσε, αλλά έχει αυξήσει περίπου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ, για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες.
 
Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογούμενων ξεκίνησε.
           
Έχει ονοματεπώνυμο. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τσίπρας – Καμμένος.
 
 
Δ. ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ COSCO
 
Από χθες, η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει άλλο ένα χτύπημα της Κυβέρνησης.
 
Το κείμενο του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας πώλησης του 67% του ΟΛΠ στην Cosco έρχεται σε αντίφαση με το κείμενο της συμφωνίας που υπογράφτηκε στις 8 Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του κ. Τσίπρα.
 
Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων σκοτώνει την όποια πιθανότητα οικονομικής ανάπτυξης.
 
Η αναξιοπιστία διώχνει επενδύσεις. Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία διώχνουν δουλειές.
 
Αυτό δεν είναι δίκαιη ανάπτυξη.
 
Είναι υπονόμευση της ανάπτυξης.
 
Η χώρα για μια ακόμη φορά διασύρεται από την αναξιοπιστία, την αφερεγγυότητα, την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης.
 
Η ευθύνη της διακυβέρνησης ανήκει στον πρωθυπουργό και όχι στον κ. Δρίτσα.
 
Αποκλειστικά υπεύθυνος για όλα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
 
 
Ε. ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ
 
Ο εκλογικός νόμος - έτσι όπως ακούγεται ότι θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση – θα κάνει πολύ κακό στον τόπο.
 
Η Ελλάδα βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε κρίση. Στις κρίσεις χρειάζονται αποφάσεις γρήγορες, αποφάσεις ουσιαστικές, αποφάσεις που να φέρνουν αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών.
 
Ο εκλογικός νόμος πρέπει να διασφαλίζει δύο κριτήρια: την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας.
 
Είναι μια λανθασμένη επιλογή, αυτήν τη στιγμή, η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες, ουσιαστικές αποφάσεις, όπως ακριβώς χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία.
 
Στις δύσκολες αυτές ώρες χρειάζονται γρήγορες, στιβαρές, ξεκάθαρες αποφάσεις. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας. Η προσφυγή της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα στην απλή αναλογική μοιάζει με πολιτική σωσιβίου.
 
Θα έλεγα ότι έχει τρεις στόχους:
 
Πρώτα από όλα, να διασωθεί, καθώς βλέπει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.
 
Δεύτερον, να παραπλανήσει και να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση, ενώ συμβαίνουν δραματικά γεγονότα στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.
 
Και τρίτον, να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο ουσιαστικά σε βάρος των πραγματικών αναγκών και των συμφερόντων της χώρας, που απαιτούν μια ισχυρή, στιβαρή, αποφασιστική διακυβέρνηση.
 
Οτιδήποτε άλλο, βάζει τη χώρα σε μια δύνη ακυβερνησίας και αβεβαιότητας, που είναι ό,τι χειρότερο στις παρούσες δραματικές, για όλους τους πολίτες, οικονομικές συνθήκες. 
 
Αυτή είναι η θέση μας. Και με αυτή τη θέση προχωράμε στο δημόσιο διάλογο για αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, βέβαιοι για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας, περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων.
 
Αν ο κ. Βούτσης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνεται άνετα να ψηφίζει έναν εκλογικό νόμο μαζί με τη Χρυσή Αυγή, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Νομίζω ότι επιβεβαιώνει τα μεγάλα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση.
 
Όλα αυτά θα φανούν στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Εκεί θα φανεί αν υπάρχουν και ποιες είναι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που ουσιαστικά συμμετέχουν σε μια διαδικασία συνενοχής με την Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου