ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

12.2.16

Σταύρος Θεοδωράκης: «Φτιάχνετε λιγότερους και ισχυρότερους ολιγάρχες»

«Δε σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή, σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων. Η μόνη σας έγνοια είναι να ..
φτιάξετε άλλο ένα ελεγχόμενο καθεστώς. Όπως κάνετε παντού, όπως κάνετε στο Κράτος. Φτιάχνετε ένα καθεστώς δική σας διαπλοκής. Το δίλημμα που σήμερα τίθεται είναι διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, ενώ παράλληλα είπε: «Ζηλέψατε τη δόξα των προκατόχων σας. Αυτοί έκλεισαν την ΕΡΤ και εσείς ετοιμάζεστε για πρώτη φορά σε δυτική χώρα να ρίξετε μαύρο σε ιδιωτικούς σταθμούς».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πτυχές του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, αποδομώντας τη ρητορική της Κυβέρνησης, λέγοντας: «Η διαφημιστική πίτα για την τηλεόραση το 2015 θα κυμανθεί γύρω στα 230 εκατομμύρια, χρήματα τα οποία τα μοιράζονται οκτώ τηλεοπτικοί σταθμοί. Εσείς λέτε αυτά τα 230 εκατομμύρια να τα μοιράζονται τέσσερις. Αυτό με ποιον τρόπο αποδυναμώνει τους ολιγάρχες καναλάρχες όπως λέτε; Απλώς κάνει λιγότερους και ισχυρότερους τους ολιγάρχες».
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στους ανέργους που θα προκύψουν από τη μείωση των τηλεοπτικών αδειών και αναρωτήθηκε: «Με τους σταθμούς που θα κλείσουν τι θα γίνει; Οι εργαζόμενοι πού θα πάνε; Ανεβαίνετε στα κάγκελα για την κρατική τηλεόραση αλλά δε δίνετε δεκάρα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που χάνουν τη δουλειά τους».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στο «πολιτικό χρήμα» στα ΜΜΕ και τη διαπλοκή καταλήγοντας: «Αν θέλατε να σπάσει η αμαρτωλή σχέση πολιτικών με την τηλεόραση είχατε και έχετε μια εύκολη λύση: Μια τροπολογία που θα επιστρέψει την αρμοδιότητα για την τηλεόραση στο ΕΣΡ και τίποτε παραπάνω».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Επικεφαλής του Κινήματος κατέθεσε για ακόμη μια φορά την πρόταση του Ποταμιού προτείνοντας: «Να κλείσουμε απολύτως τη στρόφιγγα του πολιτικού χρήματος. Να δώσουμε άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και να πληρώσουν! Να ενισχύσουμε την εξουσία του ΕΣΡ, όχι μόνο στις αδειοδοτήσεις αλλά και στον έλεγχο και όποιος παραβιάζει το νόμο να υφίσταται τις κυρώσεις. Το Ποτάμι ήταν το μόνο κόμμα που έκανε αντιπρόταση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ αλλά την πρόταση που σας κάναμε ούτε καν τη συζητήσατε. Ή τα δικά σας πρόσωπα ή τίποτε! Δε σας ενδιαφέρει να βάλετε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως δε σας ενδιαφέρει να υπάρχει πολυφωνία στην τηλεόραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου