ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

3.8.15

Πέντε Νέες Προτάσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για άμεσα θέματα αποκατάστασης της λειτουργίας της αγοράς.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση επαφών με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, προτείνει πέντε συγκεκριμένες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των  capital controls...
Οι “πληγές”, τα προβλήματα που η “τραπεζική αργία”, τα capital controls, δημιούργησαν στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στις επιχειρήσεις, στην αγορά, στο εμπόριο δεν έχουν ακόμα επουλωθεί.

Ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ακόμη δραματικές μειώσεις του κύκλου εργασιών (τζίρο) τους, ενώ πολύ μεγάλα είναι τα προβλήματα για τις επιχειρήσεις που εισάγουν πρώτες ύλες και προϊόντα, αλλά και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Πριν από λίγες ημέρες ζήτησα από την Κυβέρνηση και τις Τράπεζες, να προχωρήσουν σε μια γενναία ρύθμιση για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις επιταγές, τις συναλλαγματικές και τα γραμμάτια.

Επαναφέρω το θέμα και ζητώ άμεσα να προχωρήσει η πρότασή μας όπως την διατύπωσα «Ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες κατά την λήξη τους, συναλλαγματικές και γραμμάτια σε διαταγή, των οποίων η έκδοση/λήξη τους είναι μέχρι τις 31/10/2015, εφόσον εξοφληθούν μέχρι τις 31/12/12015, δεν αναγγέλλονται και κατά συνέπεια δεν καταχωρούνται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που λειτουργούν για λογαριασμό των Τραπεζών».

Δεν μένουμε όμως μόνο σ’ αυτό. Πιστεύω ότι σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση πρέπει να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες. Να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επιβίωσή τους και την διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων σ’ αυτές.

Πρότεινα σήμερα ορισμένες προτάσεις προς τους φορείς της αγοράς.

Θα τις φέρω προς την Κυβέρνηση και τις Τράπεζες, και είμαι αποφασισμένη να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, για την υιοθέτηση και την πραγματοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου