ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

26.5.15

Η Ελλάδα οφείλει να συμβάλει ως ευρωπαϊκή χώρα στην ειρήνευση της Ουκρανίας και την προστασία των ελλήνων που ζουν εκεί

5Q8A1904Την αγωνία των 150 χιλιάδων ελλήνων της Ουκρανίας άκουσε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποδεχόμενος τους εκπροσώπους τους στη Σεβαστουπόλεως....
Η κυρία Alexandra Protsenko – Pichadzhy, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και ο κ. Stepan Makhsma, Δήμαρχος του δοκιμαζόμενου ελληνικού χωριού Σαρτανά που βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα απο την εμπόλεμη ζώνη μετέφεραν στον κ. Θεοδωράκη την επιθυμία τους για γρήγορη ειρήνευση και σταθερότητα στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου κατοικούν επί αιώνες ελληνικοί πληθυσμοί. Εκτός από την ανάγκη για προστασία των κατοίκων της περιοχής, οι εκπρόσωποι της ομογένειας ζήτησαν τη βοήθεια της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως προς τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, καθώς και την επίσπευση της διαδικασίας απονομής της ιδιότητας του ομογενούς.


Ο κ. Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του, ο Βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος Γιώργος Σκέμπερης τόνισαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των ελλήνων της Μαριούπολης. Η Ελλάδα οφείλει να συμβάλει στην ειρήνευση της περιοχής τόσο ως ευρωπαϊκή χώρα όσο και ως παραδοσιακά φίλη χώρα της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου