ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

23.5.15

Δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την περιοδεία του σε Φθιώτιδα & Καρδίτσα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στα χωριά της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας.  Στις 9 το βράδυ θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στη συνεστίαση που διοργανώνουν οι Τομεακές Επιτροπές Καρδίτσας του Κόμματος, στο κέντρο «Έλενα» (επί του περιφερειακού Καρδιτσομαγούλας).
Για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης...

«Απ' ότι όλα δείχνουν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους εταίρους το επόμενο διάστημα. Θα πρόκειται για μια αντιλαϊκή συμφωνία, θα περιέχει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, ενώ βεβαίως δε γίνεται κουβέντα όχι για ανάκτηση των απωλειών που είχε ο λαός στα χρόνια της κρίσης, αλλά ούτε και για την κατάργηση κάποιων εφαρμοστικών νόμων - αντεργατικών νόμων -  ή πολύ περισσότερο την πρόταση συνολικά του ΚΚΕ, που έχουμε καταθέσει στην Βουλή. Άρα ο λαός να ετοιμάζεται, να οργανώνει την πάλη του, την συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία τους».
Για τα τοπικά ζητήματα της περιοχής
«Στην περιοδεία μας σήμερα εδώ στην επαρχία Δομοκού και στα χωριά της καταγωγής μου, Βελεσιώτες και Εκκάρα, αλλά και στα υπόλοιπα που θα πάμε, αναδείχτηκαν και από τους κατοίκους που συζητήσαμε τα σοβαρά προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, κυρίως των αγροτικών λαϊκών οικογενειών που ζουν σε αυτή την περιοχή, προβλήματα που έχουν να κάνουν και με το κόστος παραγωγής που είναι τεράστιο, προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα νέα φορολογικά βάρη, τα χαράτσια, που από φέτος οι Έλληνες αγρότες θα πληρώνουν 13% από το πρώτο ευρώ και βεβαίως θα προκαταβάλλουν και 27,5% για το επόμενο φορολογικό έτος, χρήματα που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Μαζί με τα οξυμμένα προβλήματα των Κέντρων Υγείας, που υπάρχουν στην περιοχή, και μια σειρά άλλα ζητήματα που αναδείχτηκαν. Τέλος, θέλω να πω το εξής ζήτημα: Το αρδευτικό δίκτυο, όπου χάνεται πολύτιμο νερό, υδάτινος πλούτος. Οι αγρότες πληρώνουν ακριβά το νερό. Πρέπει να φτιαχτούν άμεσα κλειστοί αγωγοί στο φράγμα του Σμοκόβου και σε όλη την πεδιάδα, ιδιαίτερα εδώ, Σοφάδες Ταμασίου, στην περιοχή αυτή, αλλά και ευρύτερα και να μπορεί ο κόσμος και να έχει νερό, και να πληρώνει πολύ φθηνά για την αρδευτική καλλιέργεια. Και οπωσδήποτε εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η πρότασή μας για εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου για όλη τη Θεσσαλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου