ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

21.5.15

Η Π.Γ.Δ.Μ. ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Κ.

ΑρχικήΗ π.Γ.Δ.Μ. καταστρατηγεί τις αρχές της Ε.Ε. – Παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη στην Ολομέλεια του Ε.Κ....
Η έλλειψη Δημοκρατίας στην π.Γ.Δ.Μ. αποτελεί το βασικό λόγο που η χώρα δεν μπορεί να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.,  υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου  απευθυνόμενη στους συναδέλφους της και από τα 28 κράτη μέλη ρώτησε: «θέλουμε στ’ αλήθεια να ανοίξουμε την πόρτα της Ε.Ε. σε μια χώρα που καταστρατηγεί βασικές αρχές της Δημοκρατίας και της ισότητας;»
Απευθυνόμενη στους συναδέλφους της Ευρωβουλευτές και στην Κομισιόν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- βίντεο https://goo.gl/c455wL -, η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στα πρόσφατα επεισόδια στο Κουμάνοβο λέγοντας: «Το γεγονός ότι η π.Γ.Δ.Μ. είναι ευάλωτη σε επεισόδια, όπως αυτά στο Κουμάνοβο, αναδεικνύει ότι στη χώρα υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στη λειτουργία της Δημοκρατίας.»
Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ως εξής:
«Το γεγονός ότι η πΓΔΜ είναι ευάλωτη σε επεισόδια, όπως αυτά στο Κουμάνοβο, αναδεικνύει ότι στη χώρα υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Έχουμε ευθύνη να κάνουμε συστάσεις στις υποψήφιες χώρες της περιοχής, με πρώτη την πΓΔΜ ώστε να μειωθεί η ένταση.»
Η κυβέρνηση της π.Γ.Δ.Μ. δεν σέβεται τη συμφωνία της Αχρίδας και άρα τα δικαιώματα της πολύ ισχυρής σε σχέση με τον πληθυσμό Αλβανικής μειονότητας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η αντιπολίτευση δεν κάθεται στα έδρανα της Βουλής στα Σκόπια από την ώρα που έγιναν εκλογές.
Η κυβέρνηση δεν έχει πείσει ότι διενεργείται ανεξάρτητη έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, στις οποίες παρεμπιπτόντως πρωταγωνιστεί ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι ο οποίος μάλιστα βρίσκεται και εδώ στο Στρασβούργο,  συνοδεύει τον πρωθυπουργό σύμφωνα με τον Τύπο.
Ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι μιλά για ξένο δάκτυλο στην πολιτική ζωή την ώρα που η Ρωσία δια του Σεργκέι Λαβρόφ, βλέπει πίσω από την αναταραχή που προκάλεσαν οι υποκλοπές, προσπάθεια να αποτραπεί η συμμετοχή των Σκοπίων στον Turkish Stream.
Όλα αυτά είναι σενάρια συνομωσίας ενώ είναι φανερό ότι δεν  υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων, όχι μόνο των Αλβανών, αλλά και των Ρομά, και οι ελευθερίες του Τύπου καταστρατηγούνται.
Έχουμε ευθύνη να κάνουμε συστάσεις στις υποψήφιες χώρες της περιοχής, με πρώτη την πΓΔΜ ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.
Και αλήθεια, μετά από όλα αυτά,  πιστεύει κανένας εδώ ότι το μοναδικό εμπόδιο για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις της π.Γ.Δ.Μ. με την Ε.Ε. είναι η διαφορά τους με την Ελλάδα για το όνομα; θέλουμε στ΄ αλήθεια να ανοίξουμε την πόρτα της ΕΕ σε μια χώρα που καταστρατηγεί βασικές αρχές μας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου