ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

23.12.14

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 (στους κ.κ. Γιώργο Παπαδάκη και Ντ. Σιωμόπουλο) και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real fm (στον κ. Ν. Χατζηνικολάου) και ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90.1 (στον κ. Γ. Αργυρό) δήλωσε:

Για την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά σχετικά με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας:

-O Πρωθυπουργός με την πρωτοβουλία του απευθύνθηκε στο σύνολο των βουλευτών ανεξαρτήτως κομμάτων και στη συνείδηση όλων,  ..

ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και να μη διακοπεί η πορεία της χώρας. Να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο καθώς και τη συνταγματική αναθεώρηση, που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, διότι αν δεν γίνει τώρα πάει για μετά το 2021. Πρόκειται για αλλαγές που τις θέλει όλος ο κόσμος. Όπως η αλλαγή του άρθρου 86 «περί ευθύνης υπουργών». Είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά. Και βεβαίως να μπορούν να γίνουν εκλογές μέχρι το τέλος του 2015. Είναι μια πρόταση, για να αποφύγουμε να βρεθεί η χώρα στον αέρα και να κινδυνεύσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για να πάει σε πειραματισμούς, δεν μπορεί να βρεθεί στον αέρα, δεν μπορεί να βρεθεί σε παρατεταμένη νέα προεκλογική περίοδο και επομένως σε αστάθεια.

-Το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, δεν διαφωνεί κανείς στο πρόσωπο του κ. Δήμα, αντίθετα συμφωνούν όλοι και καλά λόγια έχουν ακουστεί και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Το πρόβλημά μας είναι να καταλάβουμε και να πούμε την αλήθεια στο λαό. Αυτό είναι το πρόβλημα της αντιπολίτευσης.

-Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού δεν ελήφθη επειδή δήθεν η κυβέρνηση φοβάται τις εκλογές. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Θα τις κερδίσουμε και πάλι.

Για το ενδεχόμενο εκλογών και τις προοπτικές της διαπραγμάτευσης:

-Τα θέματα έχουν τεθεί, τα διλλήματα υπάρχουν, τα διακυβεύματα υπάρχουν, τα γνωρίζουν όλοι. Πιστεύει κανείς ότι ο λαός είναι αφελής; Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινωνία στην πλειοψηφία της δεν θέλει εκλογές. Ο λαός δεν θέλει εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι θα μικρύνει ο χρόνος και μετά θα γίνουν όλα πάρα πολύ γρήγορα και θα οδηγηθούμε σε ένα μνημόνιο. Ενώ αν εκλεγεί τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πάμε σε νέο μνημόνιο.


-Το βασικό θέμα διαφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι το θέμα του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι θα πάει να το περικόψει. Αυτό έλεγε τουλάχιστον. Εμφανίστηκε όμως, πριν μια εβδομάδα, ο κ. Σταθάκης και είπε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για να κάνουμε συζήτηση για κάτι τέτοιο και γι’ αυτό, αυτό δεν αποτελεί τμήμα της κεντρικής στρατηγικής μας». Άρα, αυτό το επιχείρημα περί χρέους, δεν υπάρχει πια. Ας υποθέσουμε ότι λέμε «εμείς  θέλουμε να κοπεί το χρέος μας». Μα, τότε -όπως μας λένε- θα ερχόντουσαν άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία που επίσης έχουν πάνω από 120% και θα γύρευαν και αυτές το ίδιο. Καταλαβαίνετε; Δεν είναι απλό. Δεν μπορεί, δηλαδή, να πάμε σε μια προεκλογική περίοδο που δεν θα τελειώσει σε δέκα μέρες

-Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δηλώνει ότι είναι ευρωπαϊκή δύναμη και υπέρ του ευρώ αλλά με αυτά τα οποία λέει, αν επιχειρήσει να τα εφαρμόσει, δεν μπορεί να παραμείνει. Αυτό είναι σαφές. Πρόκειται ποτέ να πάει ο Βέλγος Πρωθυπουργός της πεντακομματικής  κυβέρνησης, και να πει στους Βέλγους οι οποίοι τους ζητούνται τώρα περικοπές 11 δις για πέντε χρόνια και κλείνουν 18 πρεσβείες τους σε όλο τον κόσμο, αυτή τη στιγμή, όπως ανακοινώθηκε προχθές, να τους πει «εσάς θα σας πάρω 11 δις, αλλά στους Έλληνες θα τα κόψω»; Να είμαστε λογικοί. Θα πάει ο Γάλλος ή ο Ιταλός Πρωθυπουργός, θα πάει ο Φιλανδός που του υποβαθμίστηκε η χώρα; Η Γερμανίδα θα πάει που είναι σε απεργίες οι μηχανοδηγοί, η Lufthansa, το δημόσιο. Να βλέπουμε λίγο και το περιβάλλον στο οποίο είμαστε.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα εφαρμόσει πρόγραμμα ή δεν θα εφαρμόσει. Εάν εφαρμόσει πρόγραμμα υποτίθεται ότι δεν θα κάνει κάτι διαφορετικό. Εάν δεν εφαρμόσει πρόγραμμα, τότε θα γίνει αυτό που λέει ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Λαπαβίτσας: «Θα τους συνθλίψουν –είπαν- μέσα σε μια εβδομάδα». Δεν κάθονται τώρα να παίξουν, αυτοί που ταλαιπωρούν, τους δικούς τους λαούς, μαζί μας.  Γιατί υπάρχει ένας άλλος μύθος ότι δεν μας δίνουν τα λεφτά για εμάς, αλλά για το χρέος μας. Γιατί μια χώρα πρέπει να εξυπηρετεί το χρέος της, διότι εάν δεν το εξυπηρετεί,  η χώρα χρεοκοπεί.

-Ο κόσμος ξέρει να βλέπει γύρω του. Βλέπει ότι πετρελαιοπαραγωγές χώρες όπως  η Ρωσία και η Βενεζουέλα, η μεν Ρωσία  δίνει δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει το νόμισμά της  και η Βενεζουέλα υποβαθμίστηκε και κινδυνεύει με χρεοκοπία. Ξέρει ότι έπεσε η κυβέρνηση στην Ολλανδία, ξέρει ότι έπεσε η κυβέρνηση στη Σουηδία, στην Αυστρία έχει κλυδωνισμούς και άνοδο ανεργίας. Βλέπουν, λοιπόν ο κόσμος ότι είναι ένα περιβάλλον μέσα στο  οποίο εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ‘’λεονταρισμούς’’, ούτε να λέμε ότι θα χορεύουμε εμείς…

Για την υπόθεση Χαικάλη:

-Αυτά που παρακολουθούμε είναι απίθανα. Εδώ πρόκειται για μια καθαρά εσωτερική υπόθεση του κόμματος Καμμένου-Χαϊκάλη. Μεταξύ τους παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλον. Από αυτή την ιστορία επωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται και τους αγκαλιάζει.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αγκαλιάσει το σύστημα Καμμένου- Χαικάλη κα έχει φτάσει στο σημείο να κατηγορεί την ίδια τη Δικαιοσύνη που είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και να ταυτίζεται με τους αλληλοκατηγορούμενους που ο ένας παρακολουθούσε τον άλλον.

-Εδώ η συμμαχία είναι σαφής για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Εδώ είχαμε την πρώτη υπόθεση με τους ‘’κουμπαράδες’’. Έκανε έρευνα ο εισαγγελέας και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως, διότι είχα κληθεί να καταθέσω ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Ζητούσε να του πάνε ένα στοιχείο και δεν του πήγαν ποτέ κανένα. Κλείνει την υπόθεση. Έρχεται η υπόθεση Ξουλίδου -Βορειοηπειρώτη. Βλέπουν όλοι ότι πρόκειται περί γελοίας υποθέσεως και επειδή βλέπουν ότι ούτε αυτή η υπόθεση θα φτουρήσει, έρχονται με τρίτη υπόθεση, αυτή τη στιγμή, η οποία είναι μια εσωτερική υπόθεση του Καμμένου, και εν πάση περιπτώσει δεν μπορώ να δεχτώ ότι φοβόντουσαν να δώσουν τα στοιχεία, διότι αυτά θα διέρρεαν. Εάν ίσχυε αυτό, τότε κανένα στοιχείο δεν θα πήγαινε στον εισαγγελέα. Πώς θα έκαναν έρευνα οι εισαγγελείς εάν δεν έπαιρναν στοιχεία; Δεν δίνουν τα στοιχεία και γυρεύουν μετά και κατηγορούν τη δικαιοσύνη για ολιγωρία; Χωρίς στοιχεία πως θα προχωρήσει η δικαιοσύνη; Και η δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας μας. Τώρα άρχισαν απαξίωση και της δικαιοσύνης μετά την απαξίωση του Κοινοβουλευτισμού.  Αυτό είναι πολύ σοβαρό πλέον.

-Όταν υπάρχουν δυο σύμμαχοι, αναλαμβάνει ο καθένας ένα ρόλο και μπορεί και να προσχεδιάζεται. Διότι ποιος ήταν ο σκοπός; Να δείξουν ότι οι βουλευτές είναι ‘’αργυρώνητοι’’ και δεν ψηφίζουν με βάση αυτά που σας έλεγα μέχρι τώρα, δηλαδή το συμφέρον της χώρας και το διεθνές περιβάλλον, αλλά ψηφίζουν με βάση την τσέπη τους. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

-Ή έχουμε εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη ή δεν έχουμε. Ή φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι «η δικαιοσύνη ολιγωρεί», ή διαψεύδουμε, την καταγγέλλουμε και τότε σημαίνει ότι δεν έχει μείνει κανένα στήριγμα στη χώρα.

-Τα μνημόνια θα φύγουνε. Εάν υποστεί, όμως, πλήγμα η Δημοκρατία με όλα αυτά θέλει δυο- τρεις γενιές για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό. Εκεί είναι το θέμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου