ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

28.11.14

Επίσκεψη του ΥΦΥΠΑΑΝ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην Κύπρο - Συναντήσεις με Κ.Σ. ΕΔΕΚ

konstantinopoulos-kypros
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.
Κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του,   ..
ο κ.Κωνσταντινόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο της ΕΔΕΚ  .. – Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, κ.Γιαννάκη Ομήρου, με τον ιστορικό ηγέτη της ΕΔΕΚ κ.Βάσο Λυσσαρίδη, καθώς και με στελέχη του Κ.Σ.-ΕΔΕΚ. Κατά τις συζητήσεις που είχε, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο, την πορεία επίλυσης του Κυπριακού, ενώ συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα πολιτικού ενδιαφέροντος.
Στο τέλος των συναντήσεων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας μία ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Κοινοτικό Κεκτημένο. Ο κυπριακός λαός πρέπει να έχει το δικαίωμα να ζει, να δημιουργεί, να κινείται και να πολιτεύεται στην πατρίδα του ελεύθερα, με σαφείς και δημοκρατικούς κανόνες. Είναι ένας λαός που πέρασε μέσα από τεράστιες δοκιμασίες, και όμως στέκεται πάντα περήφανος στα πόδια του. Η πρόσφατη οικονομική κρίση και η αντιμετώπισή της αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα του σθένους αυτού του λαού. Παράλληλα, η προοπτική αξιοποίησης του τεράστιου ορυκτού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, την επανατοποθετούν δυναμικά στον γεωστρατηγικό χάρτη της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου