ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

19.11.14

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑ,Ι και στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 , για τις τρέχουσες εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα

•           Κάθε διαπραγμάτευση έχει τα όριά της. Εμείς συνεργαζόμαστε με τους εταίρους και δανειστές μας, συζητούμε, στο τέλος τα βρίσκουμε.  ...

 •           Αυτή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση και επομένως είναι η πιο δύσκολη. Διότι είναι διαπραγμάτευση για σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και όχι για είσοδο. Φυσικά, ο σκοπός μας και όλες οι προσπάθειές μας κατατείνουν στο να έχουμε συμφωνία και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

•           Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα. Αλλά υπάρχει ένα ευρωπαϊκό σύστημα, στο οποίο υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για όλες τις χώρες, κάποιος έλεγχος στα δημοσιονομικά. Δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.

•           Είδαμε ότι η Ιταλία και η Γαλλία υπέβαλαν προϋπολογισμούς αναθεωρημένους, για να γίνουν δεκτοί από την Κομισιόν. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι το εξής: Για να ζήσει ένα κράτος πρέπει να δανείζεται. Είτε από τις αγορές, είτε από τους θεσμικούς δανειστές πάρεις χρήματα, είναι βέβαιο ότι θα σου βάλουν κάποιους όρους. Σπίτι πας να αγοράσεις και πας στην Τράπεζα να πάρεις δάνειο και σου βάζει κάποιους όρους, σου λέει «θα προσημειώσετε κάτι;». Επιχείρηση έχεις και σου λέει η Τράπεζα «ναι, να σε στηρίξω, αλλά θα μου την αναδιαρθρώσεις». Δεν μοιράζει λεφτά κανείς.

•           Ο κόσμος θα μπει μπροστά σε ένα δίλημμα: Θέλει Ευρώπη ή απομόνωση; Θέλει ευρώ ή εκτός ευρώ; Θα μπουν τα διλήμματα.
•           Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη. Κάνουμε διεθνείς συμφωνίες, προσπαθούμε για τη χώρα, φέρνουμε χρήματα στη χώρα, φέρνουμε επενδύσεις, δίνουμε 1δις ευρώ σε 600 χιλιάδες αγρότες, κάτι που δεν το λέει κανείς, κάνουμε πράγματα.

Για την ενδοκυβερνητική συνεργασία και για την αντιπολίτευση

•           Τα κόμματα μεταξύ τους, ακόμα κι αν βρίσκονται στην κυβέρνηση, μπορούν να διαφωνούν. Και έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Απλώς, εμείς δεν έχουμε κουλτούρα των συγκυβερνήσεων και μας κάνει εντύπωση κάθε φορά κάτι. Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος σας λέω ότι τα δυο κόμματα συνεννοούνται, οι δυο αρχηγοί είναι σε επικοινωνία. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ζήτημα, τα κόμματα που συγκυβερνούν καμιά φορά διαφωνούν, ενίοτε και δημόσια.
•            Αντίπαλός μας δεν είναι ο εαυτός μας, αντίπαλός μας είναι μια ανεύθυνη αντιπολίτευση που εδώ και έξι μήνες έχει κηρύξει προεκλογική περίοδο, απειλώντας ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας και ότι δεν θα αναγνωρίσει καμιά συμφωνία και αυτό προκειμένου να πάμε  σε εκλογές. Κατ' αυτόν τον τρόπο προκάλεσε την αντίδραση των αγορών. Και σήμερα διαρκούσης της διαπραγμάτευσης εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα αστάθειας. Μόνο εδώ εκδηλώνεται αυτή η απίθανη συμπεριφορά. Αντίθετα στην Ιρλανδία, το Σιν Φέιν , το οποίο επικαλείται ο κ. Τσίπρας, δεν μίλησε καθόλου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που η Ιρλανδία έφυγε από το ΔΝΤ.

•            Έχουμε τον κ. Τσίπρα, ήδη από τη Φλωρεντία και την Ισπανία, να επιτίθεται στη Μέρκελ, να επιτίθεται στον Ολάντ. Ζητούν παραίτηση του Γιούνκερ, «παραιτούν» τον Ραχόι και την ίδια ώρα να ανακοινώνουν ότι θα πάνε στο City του Λονδίνου  να συναντήσουν Funds και τραπεζίτες.

•            Δηλαδή, οι νόμιμα εκλεγμένοι από λαούς ηγέτες, αυτοί οι οποίοι πάνε στους λαούς τους και λένε «να δανείσουμε την Ελλάδα», βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη τα funds και τους εκπροσώπους τους, δηλαδή εκείνους τους οποίους μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «μαντρόσκυλα του συστήματος», αυτούς πάνε και τους συναντούν.

•           Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θέλει να κυβερνήσει. Τον αντιμετωπίζουμε ως κόμμα το οποίο θέλει να κυβερνήσει. Και ρωτάμε: Τι ισχύει απ’ όλα αυτά τα οποία υποστηρίζει; Γιατί ακούμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε διάφορα. Ο κ. Σταθάκης λέει «το χρέος προς το ΔΝΤ θα πληρωθεί, δεν κόβεται». Έρχεται ο κ. Μητρόπουλος και λέει «όχι, ποιος το είπε αυτό; Θα κοπεί και το χρέος προς το ΔΝΤ». Άλλοι λένε «δεν υπάρχουν μονομερείς ενέργειες» (για παράδειγμα ο κ. Σταθάκης). Λέει όμως ο κ. Λαφαζάνης: «Πώς; Και οι μονομερείς ενέργειες αποφάσεις του λαού είναι». Και στο τέλος έρχεται «κερασάκι στην τούρτα» ο κ. Μηλιός και λέει «όσο οι δανειστές μας δεν θα μας δίνουν τις δόσεις, εμείς δεν θα πληρώνουμε ομόλογα». Αυτό σημαίνει χρεοκοπία. Το καταλαβαίνουν όλοι, δηλαδή.

Για τον ΥΠΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελη

•           Ο κ. Χαρδούβελης  απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Επί της θητείας του βρεθήκαμε πρώτοι σε ανάπτυξη σε όλη την ευρωζώνη. Στην Ιταλία, αυτή τη στιγμή, μπαίνουν σε τέταρτο έτος ύφεσης και εμείς βγαίνουμε. Αυτά δεν πρέπει να τα δούμε;

Για την προεδρική εκλογή

•           Το χρονοδιάγραμμα είναι συγκεκριμένο. Κατά την άποψή μου θα βρεθεί ο αναγκαίος αριθμός των βουλευτών, διότι βλέποντας και τα στοιχεία της οικονομίας, θα υπάρξει ικανός αριθμός υπεύθυνων βουλευτών για να δώσουν στη χώρα τη δυνατότητα να προχωρήσει μέχρι την κανονική λήξη της θητείας αυτής της Βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου