ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

14.11.14

Απόσπασμα συνέντευξης Δ. Καρύδη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στον “Alpha 9,89″

Σχετικά με την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Κεδίκογλου
 Από αυτά που είπε ο κ. Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή μας του Συμεών Κεδίκογλου στη Χαλκίδα ..
, θα κρατήσω το εξής που για μένα έχει τη μεγαλύτερη αξία καθώς ήμουν και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του 2009-2012: ότι το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι η πατρίδα να υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ.
Εμείς αυτό ως Παράταξη, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά το κάναμε πράξη, δηλαδή μπήκαμε μπροστά σε μια τεράστια κρίση. Γιατί η κρίση προϋπήρχε του μνημονίου – κάποιοι το ξεχνούν και προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι η κρίση στην Ελλάδα γεννήθηκε μετά το μνημόνιο. Μόνοι μας τότε, το 2010, καταφέραμε να αλλάξουμε και να πετύχουμε πολλά, τα οποία σήμερα αν δουλέψουμε σοβαρά και συστηματικά μπορεί σε μεγάλο βαθμό να τα γευτεί η χώρα. Βασική επιδίωξη μας είναι να πετύχουμε τη μεγάλη συμφωνία που θέλουμε, για να φύγουμε από το μνημόνιο με την υποστήριξη της Ε.Ε., να γίνουμε μια ισότιμη χώρα στην Ευρώπη και να κάτσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης που θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και θα βάλει στην άκρη τις παθογένειες της μεταπολίτευσης .
Πεποίθηση μας είναι ότι αν λειτουργήσουμε τα επόμενα χρόνια με ένα υγιή τρόπο, πάνω σε ένα σταθερό υπόβαθρο, η Ελλάδα μπορεί να απογειωθεί και να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον λαό μας και κυρίως στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της κρίσης, αλλά και προς τη νέα γενιά που έρχεται στο προσκήνιο. Έχουμε σήμερα νέους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, καλούς επιστήμονες με διαφορετική νοοτροπία που μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους τη χώρα για να λειτουργήσουμε διαφορετικά μέσα στην Ευρώπη.
 Σχετικά με το σχόλιο του δημοσιογράφου για τις συχνές παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού
 Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για μας ως ΠΑΣΟΚ –Δημοκρατική Παράταξη είναι να υπάρχει ενότητα. Αυτός ο χώρος έχει να προσφέρει πάρα πολλά στη χώρα, δεν πρέπει να υπάρχει απλά και μόνο για να υπάρχει. Να επικρατήσει ενότητα και συστράτευση στον πολιτικό χώρο, στις πολιτικές δυνάμεις μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε τα κόμματα αυτά στην πρώτη φάση της τεράστιας δοκιμασίας που περνάει η χώρα μας ήταν μαζί και πετροβολούσαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρότι μετά η ΝΔ ανέκρουσε πρύμνα και είδε ότι η πολιτική της ήταν λάθος. Την ίδια στροφή θα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ και θα βρει μπροστά του όσα τώρα υπόσχεται με ανεύθυνο τρόπο.
Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να ανασυνταχθεί η Δημοκρατική Παράταξη. Από κει και πέρα θέλουμε να επικρατήσει συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων. Γιατί όποιος σήμερα κουνάει το δάκτυλο στον άλλον, ακόμη κι αν κερδίσει περιστασιακά τη ψήφο του λαού, αν όλα όσα υπόσχεται είναι υπερβολικά και ανέφικτα, θα τα βρει μπροστά του.
 Σχετικά με τη φράση του Γ. Παπανδρέου «μακάρι να κυβερνούσα λίγο ακόμη»
 Εκείνη  η περίοδος ήταν πολύ ταραγμένη. Σας θυμίζω, ότι το 2011 είχαμε τους «αγανακτισμένους» στις πλατείες, είχαμε προπηλακισμούς εναντίον υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είχαμε ύβρεις, ακούγαμε απειλές για «κρεμάλες», κατηγορίες για «Πινοσέτ». Σήμερα κάποιοι κάνουν ότι τα ξεχνούν.
Όλη αυτή η βίαιη και τυφλή αντιμετώπιση από τις αντιμνημονιακές τότε πολιτικές δυνάμεις κατά των στελεχών και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούσε να κρατήσει τη χώρα για να μη βυθιστεί, δίνουν το δικαίωμα στον κ. Παπανδρέου να λέει αυτά που νοιώθει.
Εμείς θέλουμε να υπάρξει συμπόρευση και ηρεμία στο χώρο μας. Ο καθένας από τη δική του μεριά να συνεισφέρει στην πορεία ανασύνταξης της Δημοκρατικής Παράταξης. Μιλώ για όλα τα κορυφαία στελέχη μας που βρίσκονται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν αποδράσει. Πολύ σωστά το είπε ο κ. Παπανδρέου χθες, ότι κάποιοι όταν υπήρξαν οι μεγάλες δυσκολίες για την Παράταξή μας, αντί να βάλουν πλάτη, είτε αποστασιοποιήθηκαν είτε έφυγαν προς άλλους πολιτικούς χώρους, ξεχνώντας τι τους πρόσφερε στη συνολική διαδρομή  της  η Παράταξη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου