ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

22.9.14

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Κ. Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ»

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:  ..


- Ο νόμος που ψήφισε η Βουλή πριν από μερικούς μήνες προσδιορίζει τη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Έχουμε βάσιμες υποψίες από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διεξήγαγε το ΣΕΕΔΔ ότι υπάλληλοι δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και μέσα από συμπαιγνία με διαφόρους εξαπάτησαν το ΑΣΕΠ. Είπαμε, λοιπόν, κάτι απλό: Να επανελέγξουμε τις μετατροπές.
- Υπάρχουν δήμαρχοι που συνεργάζονται, που θεωρούν χρέος τους να τηρήσουν το νόμο. Νόμος δεν είναι «το δίκιο του δημάρχου», όλοι έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν.
- Διορθώνουμε αμαρτίες του πολιτικού συστήματος. Είναι παράξενο που αυτές τις πρακτικές τις υπερασπίζονται εκείνοι που υποτίθεται πως είναι απέναντι στις πελατειακές λογικές.
- Για πρώτη φορά γίνονται έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά. Θα προχωρήσουμε και στον επανέλεγχο των συμβάσεων, με όποιο κόστος. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας.
- Η κυρία Δούρου πρέπει να καταλάβει ότι είναι εκλεγμένη. Δεν κάνει πια αντιπολίτευση.
- Ευθύνες υπάρχουν και στα υπηρεσιακά συμβούλια εκείνης της εποχής, γιατί υπήρχε συνολικά μια συμπαιγνία. Δεν θα πυροβολούμε, όμως, στον αέρα. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά.
- Κάθε τέσσερις μήνες δίνουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τους ελέγχους. Το κάνουμε για να δείξουμε ότι το Δημόσιο περνά σε νέα εποχή.
Ότι συμπεριφορές του παρελθόντος δεν γίνονται πια ανεκτές. Για να αποκαταστήσουμε το κύρος της πλειοψηφίας των έντιμων δημοσίων υπαλλήλων.
- Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε νέους ποσοτικούς στόχους απολύσεων από το 2015 και μετά.
- Δεν κάνουμε αξιολόγηση για να απολύσουμε. Η αξιολόγηση είναι ένα εργαλείο διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού. Ένα εργαλείο επιβράβευσης των καλών. Ένα εργαλείο για να βοηθήσουμε όσους δεν αποδίδουν.
- Η Ευρώπη έχει αναλάβει δέσμευση να αντιμετωπίσει το ζήτημα του δημόσιου χρέους όταν η χώρα αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα.
- Παρά τις όποιες επί μέρους καθυστερήσεις, η Ελλάδα έκανε πάρα πολλά και αυτό είναι κάτι που οι Ευρωπαίοι το αναγνωρίζουν. Αναγνωρίζουν και την πρόοδο στα δημοσιονομικά και στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.
- Η χώρα δεν χρειάζεται άλλο μνημόνιο. Δεν χρειάζεται άλλη σταθερή πηγή χρηματοδότησης που να συνδέεται με μνημόνιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ένα πλαίσιο παρακολούθησης της προόδου στο εξής, το οποίο είναι κάτι που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
- Οι μεταρρυθμίσεις δεν σταματάνε επειδή τελειώνει το μνημόνιο. Πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρους μεταρρυθμιστικούς στόχους στο εξής.
- Άλλο οι παρεμβάσεις στην εργασιακή νομοθεσία, που έχει ήδη απελευθερωθεί κι άλλο να μιλάμε για το συνδικαλιστικό νόμο. Ο νόμος του 1982 χρήζει εκσυγχρονισμού. Το ζήτημα των συνδικαλιστικών αδειών θα μπορούσε να επανεξεταστεί, χωρίς ακρότητες και ταμπού.
- Υπάρχουν πρόσωπα – ενδεχομένως εκτός πολιτικής – που μπορούν να ενώσουν τους Έλληνες, να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο εξωτερικό και να επιτελέσουν το ρόλο που το Σύνταγμα επιτάσσει για τον Πρόεδρο της.
FacebookTwitterGoogle+Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου