ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

12.5.14

Η Δημοκρατική Αριστερά απαιτεί τη λήψη μέτρων για την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με κάθε μορφή αναπηρίας

O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης  συναντήθηκε σήμερα  με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, την οποία  αποτελούσαν ο κ Αθανάσιος Βίγλας πρόεδρος του Συλλόγου, η κ. Κοντογεωργάκη Ευαγγελία ΓΓ  και το μέλος  κ Θανάσης Πατέρας .
 

Οι εκπρόσωποι των παραπληγικών τόνισαν ότι βιώνουν έναν σύγχρονο Καιάδα  και ζητούν τη συμπαράσταση της Δημοκρατικής Αριστεράς,  προκειμένου να διεκδικήσουν  μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

Η ισοτιμία, οι ίσες ευκαιρίες προς όλους τους πολίτες, η συμμετοχή όλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή δεν είναι πολυτέλεια αλλά δικαίωμα .


Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία. Η μείωση των επιδομάτων, η ελλιπής εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την πρόσβαση  στην εκπαίδευση και στην απασχόληση, οι χρονοβόρες διαδικασίες πιστοποίησης και επαναπιστοποίησης της αναπηρίας  μέσω των νέων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, η περιορισμένη προσβασιμότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και κτίρια, η αδυναμία πραγματοποίησης βασικών συναλλαγών σε δημόσιες υπηρεσίες είναι κάποια μόνο από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ανάπηρος πολίτης στη χώρα σήμερα.

Για τη  Δημοκρατική Αριστερά η εμπέδωση  και στη χώρα μας του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Στη βάση αυτή είναι αναγκαίο να υπάρξει:

1    Ένα νέο επίδομα αναπηρίας , το ύψος του οποίου θα καθορίζεται  ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μορφής αναπηρίας


2    Φορολογικές ελαφρύνσεις  για  απαιτούμενες δαπάνες

 3  Χορήγηση του ΕΚΑΣ  σε όλα τα άτομα  με αναπηρία  και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν αναπηρία άνω του 80%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου