ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

14.9.17

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ στη Βουδαπέστη

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ στη ΒουδαπέστηΟ Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης πως ο τομέας της Υγείας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς καταφέραμε με σκληρή δουλειά να
υλοποιήσουμε την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα Υγείας, ενισχύοντας παράλληλα τη δημόσια περίθαλψη, διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών και προσθέτοντας κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Ο Γενικός Διευθυντής τόνισε ότι «σας προσκαλέσαμε σήμερα, αναγνωρίζοντας τις πολύ σημαντικές προσπάθειες που κάνετε για τα θέματα της Υγείας (ειδικά στην καθολική κάλυψη του πληθυσμού και στη φροντίδα των προσφύγων/μεταναστών) παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε λόγω της οικονομικής και προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία της Ελλάδας με τον ΠΟΥ, η οποία θα ενισχυθεί από την ίδρυση μόνιμου γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ αναγνώρισε τις ελληνικές προσπάθειες, τονίζοντας ότι «κατά την επίσκεψή μου στη χώρα, με ενέπνευσε η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για παροχή καθολικής υγειονομικής κάλυψης παρά την οικονομική κρίση, καθώς και η γενναιόδωρη υγειονομική στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου