ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

17.8.17

Β. Ντομπρόβσκις σε Δ. Παπαδημούλη με αφορμή το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο: Η Κομισιόν αντιμετωπίζει άμεσα τις ανησυχίες των πολιτών για την οικονομία, τη μετανάστευση και την ασφάλεια

Απάντηση απέστειλε η Κομισιόν δια μέσου του Αντιπροέδρου της Βάλντις Ντομπρόβσκις σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τα ανησυχητικά αποτελέσματα που καταγράφει σε αρκετούς τομείς το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο (Απρίλιος 2017).

Πιο συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σημειώνει πως «η Επιτροπή αυτή από την αρχή της θητείας της έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στην απασχόληση, την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατική αλλαγή» ενώ παράλληλα τονίζει πως πολλές δράσεις έχουν αναληφθεί «για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη» όπως το σχέδιο Γιούνκερ, η ελαστικότητα στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η τόνωση των «Εγγυήσεων για τη νεολαία» και το «νέο ξεκίνημα για την απασχόληση και την ανάπτυξη για την Ελλάδα».
Τέλος η Κομισιόν, σημειώνει πως «δέκα εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από το 2013 και η ανεργία μειώθηκε και έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009» καθώς και ότι ταυτόχρονα «συνεχίζει να προωθεί δράσεις που αντιμετωπίζουν άμεσα τις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την οικονομία και άλλους σημαντικούς τομείς όπως η μετανάστευση και η ασφάλεια».
Ο Δημ. Παπαδημούλης, με αφορμή τις ανησυχητικές τάσεις που κατεγράφησαν στο πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο του Απριλίου, είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τα μειωμένα ποσοστά πολιτών που εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μοντέλο διακυβέρνησής της. Συγκεκριμένα το Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «επιβεβαίωσε τις τάσεις που εδώ και καιρό καταγράφονται σε πολλά κράτη μέλη και αφορούν την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν οι λαοί απέναντι στην ΕΕ και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν υποφέρει από τις πολιτικές λιτότητας», με απογοητευτικά χαμηλά ποσοστά.
Ο Δημ. Παπαδημούλης με την ερώτησή του, ζητούσε από τη Κομισιόν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να μειωθεί το δημοκρατικό έλλειμμα καθώς και για να αυξηθεί ο δείκτης λογοδοσίας της ΕΕ απέναντι στους πολίτες, ρωτώντας παράλληλα «κατά πόσο η Κομισιόν εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας στις χώρες του Νότου έχουν σχέση με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ΕΕ όπως έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου