ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

12.7.17

O ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη και το  παράλληλο σύστημα πληρωμών:
Ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή εκείνη ήταν μεταξύ ‘Σκύλας και Χάρυβδης’. Δεν είχε ξεκάθαρες απόψεις, ήταν ακόμη στο σχίζουμε μνημόνια και να αλλάξουμε την Ευρώπη. Μετά ήρθε ο ρεαλισμός, νομίζω ότι είναι
προσωπική επιτυχία του Τσίπρα ότι έγινε ρεαλιστής από αιθεροβάμων που ήταν. Τώρα, πως μπορείς να
εμπιστευτείς κάποιον που μέσα σε λίγους μήνες γίνεται από αιθεροβάμων ρεαλιστής; Τον Βαρουφάκη δεν τον είδαμε τυχαία, ο Τσίπρας μας τον κουβάλησε. Άρα αύριο μπορεί να κουβαλήσει κι άλλον έναν χειρότερο. Τι γίνεται όταν χαθεί η εμπιστοσύνη προς τον Πρωθυπουργό γιατί οι επιλογές του είναι επικίνδυνες;  Ο Πρωθυπουργός έχει πρόβλημα πια.                                                                    Αναφορικά με την αποχώρηση της κας Μεγαλοοικονόμου:Δεν έχω καταλάβει γιατί έφυγε η κα Μεγαλοοικονόμου. Με επισκέφτηκε την Παρασκευή, συζητήσαμε φιλικά κάποια θέματα και είχαμε πει να τα ξαναπούμε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου, που είναι η συζήτηση για το Κυπριακό, και ξαφνικά μαθαίνω τη Δευτέρα το πρωί ότι ανεξαρτητοποιήθηκε. Εάν θα πάει κάπου αλλού αυτό θα φανεί αλλά δεν μπορούμε από τώρα να πούμε κάτι περισσότερο. Πιστεύω ότι οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με λίστα ουσιαστικά αυτοκτονούν πολιτικά, κάνουν κακό στον εαυτό τους.
Αυτό θα αποδειχθεί και στις δυο περιπτώσεις βουλευτών που έχουν αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων. Ακούγεται ότι ο  κ. Καρράς θα πάει στο ΠΑΣΟΚ. Ποια θα είναι η τύχη του, την ξέρετε; Με τόσα παλιά στελέχη που διεκδικούν μια έδρα για να μπουν στη Βουλή. Εγώ τους αγαπώ όλους. Αυτοί δεν αγαπούν τον εαυτό τους και το λέω αυτό γιατί δημοσκοπικά το κόμμα πάει καλύτερα αλλά και στην κοινωνία ακόμη καλύτερα και κάνω και μια πρόβλεψη ότι θα περάσουμε το ΠΑΣΟΚ.
Για τις συνεργασίες των κομμάτων:
Ακούστε. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα. Όμως, σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτη, το ΠΑΣΟΚ είναι που θα συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη, έχοντας η κα Γεννηματά ψηφίσει την ενισχυμένη αναλογική που δίνει στο πρώτο κόμμα μπόνους 50 εδρών. Εμείς θα στηρίξουμε Κυβέρνηση που θα δεχθεί τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων.

Για το θέμα Καμμένου και Βαρουφάκη:
Η άποψή μου είναι να γίνουν εξεταστικές επιτροπές και για τις δυο υποθέσεις. Δεν μπορεί να ελέγχεις μόνο τους απέναντι γιατί έτσι δεν είσαι αξιόπιστος. Εγώ έχω πει και στον κ. Τσίπρα ότι θα πρέπει να δεχτεί τον έλεγχο και της δικής του περιόδου. Ο κ. Καμμένος για παράδειγμα, πρέπει να αποδείξει ότι είναι αθώος γιατί η μισή Ελλάδα πιστεύει ότι κάτι τρέχει.
Για την κόντρα Κυβέρνησης- Δικαιοσύνης:
Στο θέμα αυτό η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση παίζουν με τη φωτιά. Η Δικαιοσύνη είναι το διακύβευμα. Η κα Θάνου κακώς δέχτηκε να τοποθετηθεί στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, αφού μέχρι πριν λίγες ώρες υπερασπιζόταν την αμεροληψία. Είναι επικίνδυνο για κάποιον να φεύγει από ένα τέτοιο θεσμικό πόστο και να τάσσεται με κορυφαίο πολιτικό παράγοντα. Είναι λάθος.

Για τα σενάρια προώρων εκλογών: 
Το τοπίο είναι βαρύ. Με 153 έδρες δεν έρχονται επενδύσεις. Χώρα στην οποία δεν έρχονται επενδύσεις δεν έχει μέλλον. Δεν είναι επένδυση να αγοράζεις ξενοδοχεία και ακίνητα κοψοχρονιά. Εάν δεν τα βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό της χώρας, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές μέχρι τις αρχές του 2018. Ο κ. Μητσοτάκης είναι το εμπόδιο αυτή τη στιγμή γιατί πιστεύει ότι με το μπόνους των 50 εδρών θα κάνει Κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι ο Μητσοτάκης δεν επιθυμεί τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να αιφνιδιάσει κιόλας αν δει ότι καταρρέει δημοσκοπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου