ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

30.7.17

Άρθρο του Δημήτρη Παπαδημούλη στον ευρωπαϊκό ιστότοπο ενημέρωσης «European Post»

Σε άρθρο του στο «European Post» ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στον ένα χρόνο που απομένει μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο από τα μνημόνια. 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως η προσέλκυση βιώσιμων και μακροχρόνιων επενδύσεων και η δημιουργία ενός αναλυτικού αναπτυξιακού προγράμματος για την επόμενη δεκαετία αποτελούν τους δύο βασικούς στόχους. Πρόσθεσε επίσης πως τόσο ο διάλογος με τις περιφέρειες για την ανάπτυξη του σχεδίου της εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, όσο και η βελτίωση της δημοσίας διοίκησης, η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, η αναδιαμόρφωση του φορολογικού μείγματος, αποτελούν βασικές προτεραιότητες και στρατηγικές επιλογές. 
Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, χρειάζεται η κοινωνία των πολιτών, τα συνδικάτα, οι συλλογικότητες, αλλά και οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να συμμετέχουν σε ένα διάλογο για προοδευτικές λύσεις, να ξαναβγούν στο προσκήνιο και να λάβουν θέση στην «ιστορική καμπή που βρίσκεται η χώρα μας».
Κλείνοντας, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανάφερε πως «πρέπει να κοιτάμε μπροστά για να διαμορφώσουμε ένα σταθερό και δυναμικό περιβάλλον για την κοινωνία και την οικονομία», τονίζοντας την ανάγκη η πολιτική να επιτυγχάνει «μετρήσιμα αποτελέσματα υπέρ της κοινωνίας των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου