ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

31.7.17

Συνάντηση του Προέδρου κ. Βασίλη Λεβέντη με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝΤην Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Βασίλη Λεβέντη - στο πλαίσιο των δράσεων της Ένωσης Κεντρώων για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - συνάντηση στην Βουλή των Ελλήνων με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή Αθανάσιο
Δημόπουλο, τον Πρύτανη του ΕΜΠ  Καθηγητή Ιωάννη Γκόλια την κα.Ντορίνα Βαρβιτσιώτη Οικονομολόγο και Υπεύθυνη για θέματα κοινωνικής-πολιτικής ευθύνης και κα.Έρρικα Σημαδοπούλου συνεργάτιδα Προέδρου κ.Βασίλη Λεβέντη. Η σχετική συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων για το Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», με έμφαση στις διατάξεις περί μεταπτυχιακών προγραμμάτων και οργάνων διοίκησης των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Λεβέντης χαιρέτισε την ιδιαίτερη συμβολή του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ στο διάλογο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επισήμανε ότι η πολιτεία δεν πρέπει να θέτει εμπόδια στην ακαδημαϊκή ελευθερία των διδασκόντων (ιδίως για τη δημιουργία ξενόγλωσσων  μεταπτυχιακών προγραμμάτων που αναμένεται να προσφέρουν σημαντικό όφελος στην Ελληνική οικονομία) και να περιορίζει με τη θέσπιση πλαφόν τις δυνατότητες αμοιβής τους από την άσκηση πρόσθετου διδακτικού έργου σε μεταπτυχιακά προγράμματα, ιδίως σε περιόδους σημαντικών μειώσεων των κύριων μισθολογικών αποδοχών τους. Τέλος, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ένωσης Κεντρώων για τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, που αναμένεται να ενισχυθεί μέσω συνεργασιών των ΑΕΙ της χώρας, όπως η δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που θα προέλθει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά βάση αξιολόγησης των επιμέρους ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου