ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

28.7.17

Σημεία ομιλίας Γιάννη Κουτσούκου, Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών

  • Οι φορολογικές ρυθμίσεις του Ν/Σ άπτονται οικονομικών δεδομένων που ανάγονται στις δεσμευτικές δουλείες της κυβερνητικής πολιτικής, που γνωρίζουμε, καθώς και αυτών που δεν γνωρίζουμε, καθώς ο κ. Τσακαλώτος αρνείται συστηματικά να ενημερώσει τη Βουλή.
  • Το περιεχόμενο των κύριων ρυθμίσεων θέτει τη σφραγίδα της μεταλλαγμένης πολιτικής των αυταπατών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
  • Τα δύο αυτά κύρια χαρακτηριστικά του Ν/Σ συμπληρώνονται από διορθώσεις ημαρτημένων, τακτοποιήσεις και επιμέρους διευθετήσεις.
  • Τα οικονομικά δεδομένα που προσδιορίζουν τις εξελίξεις, αφορούν τις προνομοθετημένες περικοπές για το 2019-2020 ύψους 4,9 δισ. που θα λειτουργήσουν σωρευτικά στα 12,5 δισ. μέτρα 3ου μνημονίου και τις δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και άνω του 2% μέχρι το 2060.
  • Κάτω από αυτό το πρίσμα η ρητορική της εξόδου από τα μνημόνια όπως την εκφέρει ο κ. Τσίπρας φαντάζει μόνο ως αστείο, αν δεν αποτελεί ακόμα μία μετεξελισσόμενη απάτη σε αυταπάτη, πολύ περισσότερο δε που η Κυβέρνηση υποθήκευσε τη Δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο για 100 χρόνια.
  • Οι μεταλλαγμένοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπεριέχονται στις διατάξεις του Ν/Σ που αφορούν την οδηγία 2016/881 για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, τα μέτρα για την εφαρμογή του κανονισμού 2016/1011, το Δημόσιο Λογιστικό, κ.λπ. ζητήματα που σήμερα υποστηρίζει η Κυβέρνηση, όταν ως αντιπολίτευση ξιφουλκούσε κατά τη Νομοθέτησή τους.
  • Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της μετάλλαξης, μιας πολιτικής ψευδολογιών, αποτελεί η διάταξη για τα δικαστικά έξοδα του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής υποκινούμενης ψευδολογίας και μίσους, που κατέρρευσε μαζί με τους συκοφάντες και αμετανόητους, δήθεν μετανοημένους.
  • Κατά συνέπεια θα υπερψηφίσουμε τις διατάξεις που άπτονται της δικής μας πολιτικής λογικής και της μεγάλης προσπάθεια που καταβάλαμε, καθυβριζόμενοι από τη σημερινή πλειοψηφία, για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές ανατρεπτικές των πολιτικών που μας οδήγησαν στην κρίση.
  • Θα υπερψηφίσουμε επίσης τις διορθώσεις των δικών σας ημαρτημένων, όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνονται στην επαναφορά ορισμένων αγροτικών εφοδίων και αγροτικών προϊόντων στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α., από τον υψηλό που εσείς τα κατατάξατε, καθώς και διορθωτικές παρεμβάσεις στον τραγέλαφο που δημιουργήσατε με τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα, ή για το διπλό τέλος επιτηδεύματος που επιβάλατε.
  • Υπερθεματίζουμε των ρυθμίσεων για τους σεισμόπληκτους στη Λέσβο (απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ) και προτείνουμε να συμπεριληφθούν και για την Κω όλες οι απαραίτητες φορολογικές ρυθμίσεις.
  • Συμφωνούμε με την μεταβίβαση ακινήτων στην Τ.Α., παρατηρούμε όμως ότι γίνεται άναρχα και μεροληπτικά κάτω από την κατακραυγή για δέσμευση τους από το Υπερταμείο.
  • Θα επιμείνουμε στις προτάσεις μας για την επαναφορά του ακατάσχετου στια 1500€ και τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό.
  • Είναι φανερό ότι είμαστε σταθερά αντίθετοι και δεν θα ψηφίσουμε ρυθμίσεις που αφορούν διευκολύνσεις ημετέρων και ταχτοποιήσεις παρατυπιών της διοίκησης, στις οποίες ρέπει συστηματικά η Κυβέρνηση, όπως και διατάξεις που περικόπτουν περεταίρω δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Συμπερασματικά: Η υπερψήφιση του κορμού του Ν/Σ που αφορά ευρωπαϊκή οδηγία και κανονισμό, αλλά και ρυθμίσεων που επεκτείνουν ή προσαρμόζουν δικές μας πολιτικές δεν μπορεί να εκληφθεί  ως «άφεση αμαρτιών» μιας πολιτικής που κόστισε στη χώρα, έστω και αν τώρα εσείς υποστηρίζετε αυτά που τότε καταγγέλλατε.
  • Η μετάλλαξη όμως, δεν αποτελεί διαβατήριο για την κανονικότητα, αντίθετα αναδεικνύει το μέγεθος της ψευδολογίας, της πολιτικής απάτης και την επικινδυνότητα με την οποίαν αντιμετωπίζετε τα προβλήματα της χώρας.
  • Απαύγασμα των αντιφάσεών σας αποτελεί η Υπουργική Απόφαση με υπογραφή του κ. Χουλιαράκη για την έξοδο στις αγορές με αναφορά στους κανόνες συλλογικής δράσης και στο Αγγλικό δίκαιο. Περιμένουμε τη μετάνοια του κ. Τσακαλώτου, που κατέθετε ερωτήσεις σε βάρος του κ. Βενιζέλου για τα ίδια θέματα.
  • Η αγωνιώδης προσπάθεια της πλειοψηφίας να αναδείξει δευτερεύουσες ρυθμίσεις ως επιστροφή στην κανονικότητα δεν μπορεί να αποκρύψουν και να επισκιάσουν τους τυχοδιωκτισμούς που μας οδήγησαν εδώ και τα επικίνδυνα παιχνίδια που κόστισαν και κοστίζουν ακριβά στο λαό.
  • Μόνο με την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπορεί να υπάρξει διέξοδος από τα αδιέξοδα και μόνο με μία εθνική πολιτική συνεννόηση και συνεργασία μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου