ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

21.7.17

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Βασίλη Λεβέντη - στο πλαίσιο των δράσεων της Ένωσης Κεντρώων για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων με αντιπροσωπεία του ΤΕΙ Αθήνας, που
εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Προέδρου Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Γαβριήλ Αμίτση, την κα.Ντορίνα Βαρβιτσιώτη Οικονομολόγο και Υπεύθυνη για θέματα κοινωνικής ευθύνης και κα.Έρρικα Σημαδοπούλου συνεργάτιδα Προέδρου κ.Βασίλη Λεβέντη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάσθηκε εκ μέρους του ΤΕΙ Αθήνας η εξέλιξη της διαδικασίας για τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που θα προέλθει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά, και αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού ρόλου του νέου Πανεπιστημίου, που θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα πορίσματα πρόσφατων ερευνητικών πρωτοβουλιών του ΤΕΙ Αθήνας σε κρίσιμους τομείς δημόσιων πολιτικών, όπως η κοινωνική ένταξη, η προστασία των αστέγων, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η κοινωνική καινοτομία.
Ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Λεβέντης χαιρέτισε τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου, τόνισε τη σκοπιμότητα εθνικής συναίνεσης και διακομματικής υποστήριξης του, με στόχο να αποτελέσει καλή πρακτική για την αποτελεσματική αξιοποίηση του ρόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας, και ανέδειξε τα πλεονεκτήματα άμεσης νομοθετικής του κατοχύρωσης, ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Επισήμανε, μάλιστα την ανάγκη προώθησης εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων του νέου ιδρύματος σε πεδία αυξημένου ενδιαφέροντος για την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, όπως η κοινωνική προστασία, η κοινωνική στέγαση και η κοινωνική εργασία, που μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω της δημιουργίας αυτοτελών Τμημάτων με σχετικά γνωστικά αντικείμενα.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κ.Βασίλη Λεβέντη Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για το ίδιο θέμα με τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννη Γκόλια, Καθηγητή Σχολής Πολιτικών Μηχανικών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου