ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

4.7.17

Δημ. Παπαδημούλης: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ώστε να τον ξανακερδίσουμε με μετρήσιμα αποτελέσματα

Σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»  ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:
Το πολιτικό στοίχημα της επόμενης αναμέτρησης θα κριθεί στην οικονομία και την κοινωνία -
Μαζί με την ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ
Δική μας δουλειά είναι να ενισχύσουμε τις θετικές προοπτικές για την οικονομία και να χτίσουμε πάνω σε μια βιώσιμη ανάπτυξη θετικές εξελίξεις για την κοινωνία και κυρίως τους πιο αδύνατους. Τώρα πια έχουμε ένα καλύτερο και σταθερότερο έδαφος μπροστά μας για ταχύτερη μείωση της ανεργίας, για ενίσχυση των επενδύσεων, για αύξηση της πίτας μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και για μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας ώστε να έρθουν πίσω τα καλά μυαλά της χώρας.
Το στοίχημα για εμάς είναι η αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση σε θέματα που χωλαίνουμε, η ανάπτυξη με βιώσιμη προοπτική και με δικαιοσύνη στα χαρακτηριστικά αναδιανομής του πλούτου, και πρέπει να φροντίσουμε ώστε να υπάρξει περισσότερος πλούτος. Βασικός μας στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, προκειμένου να τον ξανακερδίσουμε με μετρήσιμα αποτελέσματα, γιατί δεν αρκεί μόνο η βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας. Υπάρχουν περιθώρια σημαντικής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητά μας, γιατί τώρα πια έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση, και περισσότερες δυνατότητες μετά το Eurogroup, ενώ πλέον δεν υπάρχει το άλλοθι ότι διαπραγματευόμαστε.
Μέσω της ανάπτυξης, της μείωσης της ανεργίας και της καταπολέμησης των παθογενειών, όπως η φοροδιαφυγή, μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις στο βιοτικό επίπεδο των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και δυνατότητες ελάφρυνσης των μεσαίων στρωμάτων που υπερφορολογούνται. Νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση -στην οικονομία και την κοινωνία- θα κριθεί και το πολιτικό στοίχημα της επόμενης αναμέτρησης. Εν ολίγοις, μαζί με την ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει και η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να μην κυνηγάμε την ουρά μας και να κοιτάμε μπροστά και να τρέξουμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί.
Όσα είπε στο «Politico» o Κυρ. Μητσοτάκης τα είπε συνειδητά, για να κερδίσει περισσότερες ακροδεξιές ψήφους - Ύστερα από πίεση, αναγκάστηκε σε αναδίπλωση
Η δουλειά της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ, επειδή έχει ξεμείνει από επιχειρήματα στην οικονομία καθώς η καταστροφολογία πια δεν πουλάει και δεν της βγήκε το σενάριο της εμπλοκής στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, ώστε να πέσει ο Τσίπρας και να έρθει ο Μητσοτάκης, είναι να επενδύει σε σενάρια οξύτητας και αποσταθεροποίησης. Πραγματικά θλίβομαι όταν ο ηγέτης του κόμματος που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής χρειάζεται τεράστια πίεση για να πει στην τροπολογία το αυτονόητο: Ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωσηΜε όσα ανιστόρητα και υπονομευτικά είπε ο κ. Μητσοτάκης στο «Politico» ξεπέρασε από τα δεξιά ακόμα και τον κ. Σαμαρά.
Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο «unfair» της οικογένειας ΜητσοτάκηΤο πρώτο έγινε από τον πατέρα του, 30 χρόνια πριν, ο οποίος είπε ότι το δημοψήφισμα που οργάνωσε ο Κων/νος Καραμανλής και το οποίο οδήγησε στην κατάργηση της βασιλείας ήταν «unfair» απέναντι στους φιλοβασιλικούς και το έκανε αυτό για να κερδίσει ψήφους στην κάλπη της ΝΔ. Όσα είπε στο «Politico» oΚυρ. Μητσοτάκης τα είπε συνειδητά, για να κερδίσει περισσότερες ακροδεξιές ψήφους. Φαίνεται ότι δεν του φτάνουν αυτές που του μαζεύουν ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης κ.ά..
Είναι τέτοια η ιστορική μνήμη στην Ελλάδα για τους νεκρούς, τα θύματα και τις εκδηλώσεις βίας από την άκρα Δεξιά, που δημιούργησε δυσβάστακτο κόστος και ανάγκασε τον Κυρ. Μητσοτάκη σε αυτή την αναδίπλωση.
Η πρόβλεψή μου είναι ότι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα παραμείνουν ανταγωνιστικές μέχρι τις επόμενες εκλογές. Δεν προβλέπω να αλλάζει μυαλά και γραμμή η Φώφη Γεννηματά νωρίτερα. Αλλά νομίζω ότι η κάλπη, που θα αργήσει, θα επιβεβαιώσει την ανάγκη να αναμετρηθεί με ένα δίλημμα, που η Δημοκρατική Συμπαράταξη απέφυγε στο συνέδριό της: Θέλει να είναι Κεντροαριστερά αλά Κόρμπιν ή Κεντροαριστερά, σε πολλά εισαγωγικά, αλά Μπλερ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου