ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

2.7.17

Δημ. Παπαδημούλης: Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τη Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη, ανιστόρητη και υπονομευτική για τη κοινοβουλευτική δημοκρατία

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας για την προοδευτική ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης, την
πορεία του κυβερνητικού έργου και τις πολιτικές συμμαχίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως πρέπει να αναπτυχθεί από τώρα ο διάλογος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας για την επόμενη δεκαετία, σημειώνοντας τη σημασία αναζήτησης πολιτικών και προγραμματικών συγκλίσεων γύρω από ένα σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια, μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς, του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Τέτοιες συγκλίσεις, πρόσθεσε, οικοδομούνται με συνέπεια από την ελληνική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τελικό στόχο την αλλαγή της ισορροπίας και του συσχετισμού δυνάμεων.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άσκησε κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που, σε αντίθεση με την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, δεν επιθυμεί το διάλογο και μένει εγκλωβισμένη στα «βαρίδια» του παρελθόντος που «αβαντάρουν τη στρατηγική της ΝΔ».

Για τη κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «υπήρξε μια αναγκαστική και όχι εύκολη επιλογή» δεδομένου ότι «τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Σεπτέμβριο του 2015, και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αρνήθηκαν εξαρχής κάθε δυνατότητα διαμόρφωσης μιας συμμαχικής κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως η συνεργασία αυτή έχει ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας γιατί «οι πολιτικές και προγραμματικές διαφορές είναι σαφείς και μεγάλες».
Κλείνοντας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης «αποσιωπά και ξεπλένει συνειδητά την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής», επιχειρώντας την ενσωμάτωση «ακόμη περισσότερων ακροδεξιών στους κόλπους της ΝΔ», υπογραμμίζοντας πως δηλώσεις σαν εκείνη που έκανε πρόσφατα σε ευρωπαϊκό δίκτυο είναι επικίνδυνεςανιστόρητες και υπονομευτικές για την ίδια την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου