ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

12.7.17

Να επιμείνουν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Το Κυπριακό δεν πρέπει να φύγει από τη διεθνή ατζέντα, όπως θέλει η Τουρκία» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα, και συνέχισε καλώντας τον Νίκο Αναστασιάδης
και τον Μουσταφά Ακιντζί «να επιμείνουν και να διαψεύσουν την ιστορία που θέλει συζητήσεις και ποτέ λύσεις». Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι: «πρέπει η ελπίδα για απελευθέρωση και επανένωση του νησιού να κρατηθεί ζωντανή και πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην ακυρωθεί το κεκτημένο της τελευταίας διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Πέρα από τις ευθύνες που βαραίνουν ιδιαίτερα την Τουρκία ως προς την κατάρρευση των συνομιλιών, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τον φόβο «πως υπάρχουν κάποιοι -και σε αυτήν εδώ την αίθουσα- που βολεύονται με το τελευταίο ναυάγιο» είτε γιατί προτιμούν να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είτε γιατί είναι κατά της ειρηνικής συνύπαρξης Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, είτε γιατί «απαιτώντας τα πάντα σήμερα βοηθούν τα κατοχικά στρατεύματα να παραμείνουν για πάντα στο νησί».
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα του «οι εξηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τους λόγους κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων να συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε. Γιατί το θέμα δεν είναι να φεύγουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά. Το θέμα είναι να μην φεύγουμε άπραγοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου