ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

6.7.17

Ρ. Σβίγκου: Οι εξεταστικές δεν είναι επικοινωνιακά εργαλεία αντιπερισπασμού

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου στον ρ/σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM»
 Για το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή
Οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία εξυπηρέτησης επικοινωνιακών στόχων. Χθες εισήχθη στην Ολομέλεια το πόρισμα για τον κ. Παπαντωνίου,
με απουσία του κ. Μητσοτάκη και της κας Γεννηματά. Η σημερινή πρόταση της Ν.Δ. για Εξεταστική έρχεται να λειτουργήσει ως ένα επικοινωνιακό εργαλείο αντιπερισπασμού.
Σε κάθε περίπτωση για τη σημαντική υπόθεση του Noor 1 αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως και η δικαιοσύνη απερίσπαστη να ασκήσει το έργο της. Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει απερίσπαστα την υπόθεση αυτή, και την εμπιστευόμαστε στο να το κάνει. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι υπάρχουν προφανείς λόγοι για το γιατί η Ν.Δ. επιλέγει σήμερα να ανάγει ως πρωτεύων ζήτημα αυτό το θέμα .
Ο κ.Καμμένος υπέδειξε στον Μ.Γιαννουσάκη ότι για μια τόσο σημαντική υπόθεση πρέπει να πάει στη δικαιοσύνη. Αυτό, κατά την άποψή μου, δεν μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στη δικαιοσύνη, το να υποδείξεις σε κάποιον να πάει στη δικαιοσύνη για να καταθέσει αυτά που έχει να καταθέσει. Αν το σημαντικό είναι να έχει χυθεί άπλετο φως και η δικαιοσύνη να ασκήσει το έργο της, τότε αυτό που έκανε ο κ. Καμμένος, που υπέδειξε στον κρατούμενο να πάει στη δικαιοσύνη, δεν είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας και αυτό που θεωρούμε σωστό.

Για τα περί παράλληλου νομίσματος
Αυτά έχουν απαντηθεί στη Βουλή από τις 31 Ιουλίου του 2015 όταν είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση η κα Γεννηματά στον πρωθυπουργό. Αυτή η συζήτηση έχει εξαντληθεί και ο μόνος λόγος που την επαναφέρει δυο χρόνια μετά η Ν.Δ., έχει να κάνει με το ότι προσπαθεί, ελλείψει δικού της αφηγήματος αυτή τη στιγμή για την οικονομία, να ανατρέξει το παρελθόν και  να ξαναγράψει την ιστορία.
Αυτό που κόστισε για τη χώρα δεν ήταν η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες δεν διαπραγματεύονταν με τους δανειστές, οι κυβερνήσεις οι οποίες φόρτωναν δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, οι κυβερνήσεις οι οποίες φόρτωναν τον ελληνικό λαό με χρέη από τις μίζες των εξοπλιστικών. Αυτά είναι που φόρτωσαν την ελληνική οικονομία.  
Αυτή τη στιγμή έχουμε μια συμφωνία, τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου που δίνει ένα σαφή οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Οπότε αυτή τη στιγμή τα πολιτικά κόμματα καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον αυτής της χώρας, για το πώς θα μπορέσει η οικονομία να σταθεροποιηθεί, για το τι ανάπτυξη θέλουμε, πώς αυτή θα είναι δίκαιη και βιώσιμη, πώς οι εργαζόμενοι θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας, πώς θα υπάρξουν προστατευτικοί μηχανισμοί για τους εργαζόμενους. Νομίζω ότι αυτά είναι τα οποία πρέπει να τεθούν στο δημόσιο διάλογο και, δυστυχώς, η συζήτηση που έγινε στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν μας φώτισε σ’ αυτό το επίπεδο. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου