ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

25.6.17

Oμιλία του Δημ. Παπαδημούλη σε Ημερίδα των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μια ριζική αλλαγή - Το ισχύον πλαίσιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης παράγει αύξηση των ανισοτήτων, υψηλή ανεργία και φτώχεια
Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης να γίνει πραγματικό Σύμφωνο
Ανάπτυξης
Ομιλία απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε Ημερίδα των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών με τίτλο «Αναζητώντας δικαιοσύνη και ευημερία για το κοινό μας μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση -Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση: Διάλογος μεταξύ Θεολογίας, Οικονομίας και Πολιτικής», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. 
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη μελέτη που δημοσίευσε η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και αναλύει της τρέχουσες αποτυχίες της παγκοσμιοποίησης και των οικονομικών πλαισίων, που προκλήθηκαν από την περιθωριοποίηση σημαντικών τμημάτων της κοινωνίας στο όνομα της κερδοφορίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν δραματικά σε παγκόσμια κλίμακα. 
Στην Ημερίδα συμμετείχαν εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Sven Giegold και ο Επίσκοπος Christopher, Πρόεδρος της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών κ.ά.. 
 Ο Δημ. Παπαδημούλης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι το σημερινό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης -και ειδικότερα η Νομισματική Ένωση- δεν ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προκλήσεις, τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ευρωζώνη» και πως «δεν κατάφερε να δημιουργήσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς για τη δημιουργία ανάπτυξης και να αντιμετωπίσει την επίμονη οικονομική κρίση. Επίσης, προώθησε ένα προκατειλημμένο και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, στο οποίο αυξάνονται οι ανισότητες, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου