ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

23.6.17

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, σήμερα Πέμπτη 22/6, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης οι Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του Κόμματος και  Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία και απονομή της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στα σημαντικά κενά σε δικαστές και ιδίως σε δικαστικούς υπαλλήλους, στα κτιριακά προβλήματα και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή των δικαστηρίων.
Αναφέρθηκαν επίσης στα ιδιαίτερα προβλήματα των Ειρηνοδικών, που αφορούν ζητήματα επιμόρφωσης και εξέλιξής τους.
Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εξωδικαστική διαμεσολάβηση στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις, που ιδιωτικοποιεί τη Δικαιοσύνη και πρότειναν, σε αντιδιαστολή, την ενίσχυση της δικαστικής μεσολάβησης.
Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στα διάφορα σχέδια δικαστικού «Καλλικράτη», με κατάργηση και συγχωνεύσεις δικαστηρίων και κατήγγειλαν ότι στο όνομα της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης και με αφορμή και την τροποποίηση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών, σχεδιάζεται η περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας τους, με την περικοπή αδειών κλπ, που αν εφαρμοστεί θα αποβεί σε βάρος και της ποιότητας των δικαστικών αποφάσεων.
Καυτηρίασαν, τέλος έντονα, τις συνεχείς προσβλητικές και χυδαίες προσωπικές επιθέσεις που δέχονται από ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες κ.ά.
Από τη μεριά του, ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των δικαστών, ιδιαίτερα για την κάλυψη και την αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων.
Ανέδειξε το χαρακτήρα και τους στόχους των προσωπικών επιθέσεων σε βάρος δικαστών από μεγαλοεπιχειρηματίες, ΜΜΕ αλλά και πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δήλωσε ότι είναι καταδικαστέες, τις οποίες όμως διαχώρισε από την αναγκαία κριτική που πρέπει να γίνεται σε αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως π.χ. την πρόσφατη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου