ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

10.6.17

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Εμείς μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές επενδύσεις.

Τα  προαπαιτούμενα αυτά που έρχονται προς ψήφιση υπό μορφή τροπολογιών, τα επιβάλλουν οι δανειστές γιατί έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα αξιοπιστία της χώρας και έχουν μορφή τιμωρίας κατά της Ελλάδας για την
κουβέντα του κ. Τσίπρα «αν δεν ρυθμιστεί το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίσαμε».
Με το να παγώνουν οι συντάξεις για το 2022 ουδεμία κατοχύρωση δεν προκύπτει για τους δανειστές. Έτσι και αλλιώς μέχρι τότε μπορεί να έχουν υπάρξει και άλλες μαύρες τρύπες στο πρόγραμμα, οπότε θα χρειαστούν πολλές νέες συνεδριάσεις της Βουλής για να αλυσοδέσουμε τον ελληνικό λαό. Εφευρέθηκε μάλιστα η μέθοδος το διάστημα μετά το 2018 να μην το λέμε μνημόνιο, αλλά να καταλήξει να είναι κορσές πολύ πιο ασφυκτικός από όλα τα προηγούμενα μνημόνια.
Τις κινήσεις των δανειστών χαρακτηρίζει μια απελπισία, προσπαθούν να βρουν από ελληνικής πλευράς σοβαρούς συνομιλητές, αλλά μάταια και έτσι καταλήγουν στους κορσέδες και στα σκληρά μέτρα. Κάνουν τον λαό μας να μισήσει την Ευρώπη και οι ίδιοι τελικά θα χάσουν τα λεφτά τους. Χώρα που δεν κάνει μεταρρυθμίσεις είναι αδύνατον να βγει από μνημόνια και κρίση.
Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το σχέδιο «μεταρρυθμίσεις εμείς, επενδύσεις εσείς». Ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να διέπει τη νέα συμφωνία με τους δανειστές και όχι η συνεχής λήψη δόσεων που καταλήγουν στο φαινόμενο του τρύπιου τενεκέ ότι ρίχνεις από πάνω να διαρρέει από κάτω.
Μόνη λύση για την Ένωση Κεντρώων είναι η παραίτηση του κ. Τσίπρα και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών. Παραίτηση του κ. Τσίπρα ζητάει από σήμερα και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά για διαφορετικούς λόγους από εμάς. Εκείνος θέλει να ρίξει τον Τσίπρα για να πάρει την θέση του, χωρίς όμως να δίνει καμία εγγύηση ότι η χώρα θα πάει καλύτερα. Θα σχηματίσει και αυτός μια κυβέρνηση ισχνής δεδηλωμένης που θα είναι αφιλόξενη για τους επενδυτές, όπως ήταν αφιλόξενη για τους επενδυτές και η προηγούμενη του κ. Σαμαρά. Τι εγγυήσεις δίνει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα πετύχει αυτός όταν με τα ίδια πρόσωπα, την ίδια ιδεολογία και το ίδιο σκεπτικό απέτυχε προ διετίας ο κ. Σαμαράς. Αν όλα σ΄αυτό τον τόπο τα κάνουμε από αρχομανία πολύ λίγο πονάμε την κοινωνία και τον λαό.
Η Ένωση Κεντρώων  επιμένει στη λύση των τεχνοκρατών γιατί οι πολιτικοί φάνηκαν αναξιόπιστοι και ανίκανοι. Και ο Αλογοσκούφης και ο Χαρδούβελης, ακόμη και ο Τσακαλώτος σαν άνθρωποι δεν είναι ανίκανοι και σαν τεχνοκράτες είναι αξιόλογοι. Πνίγηκαν όμως μέσα στο πνεύμα κομματοκρατίας και φόβου του πολιτικού κόστους και ο ρόλος τους εκμηδενίστηκε. Και να είχαν κάτι καλό να προτείνουν, αυτό προσέκρουε στην ψηφοθηρία και στο φόβο απώλειας πελατών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τεχνοκράτες για να αποδώσουν  πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι για να το κάνουν, η δε αποστολή τους να εστιάζεται στο δίπτυχο: Παραμένουμε στο ευρώ πραγματοποιούμε μεταρρυθμίσεις.
Δεν είναι ήττα της πολιτικής να αναλάβουν τεχνοκράτες, θα είναι νίκη της Ελλάδας γιατί θα βγει από τα μνημόνια. Ούτε είναι όπως λένε κάποιοι αντισυνταγματικό να φτιάξουμε 2-3 χρόνια μια κυβέρνηση τεχνοκρατών. Άλλωστε, η Βουλή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σ΄αυτή την κυβέρνηση τα δε κόμματα που θα την στηρίζουν θα καταστρώσουν εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και θα συμφωνούν  με την κυβέρνηση για όλα τα νομοσχέδια που θα έρχονται προς κύρωση στη Βουλή.
Μετά τις σημερινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, που έγιναν μετά την συνάντηση του με τους τομεάρχες του κόμματος του, στα ΜΜΕ ότι «οι δανειστές κοιτάζουν και αυτοί μόνο να πάρουν πίσω τα λεφτά τους». Αλήθεια, πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή οι δανειστές το μόνο που κοιτάζουν είναι το συμφέρον τους και τα λεφτά τους και τίποτα άλλο και θέλει να γίνει και πρωθυπουργός; Τι κατηγορεί τον Τσίπρα ότι δεν πιστεύει στην Ευρώπη, όταν ο ίδιος τρέφει τα ίδια αισθήματα με τον κ. Τσίπρα για τους δανειστές και την Ευρώπη. Κύριε Μητσοτάκη, η Ελλάδα χρειάζεται Ευρωπαίο πρωθυπουργό που να πιστεύει στην Ευρώπη και στις μεταρρυθμίσεις. Η κουβέντα σας αυτή θα κάνει πολύ κόσμο να σκεφθεί, αν θα ψηφίσει ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου