ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

14.6.17

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια

Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΛΑΦΑ ΠΕΡΙ «ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΒΗΣ», 
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ
   «Η τόσο τραγική υπόθεση της απώλειας της ζωής ενός παιδιού μέσα στο σχολείο του,
δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόσο «φθηνές» κουβέντες. Η ανθρώπινη ζωή για εμάς είναι ανεκτίμητη. Και ελπίζω ότι ο κ. Μπαλάφας θα βρει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη». 
 
 
Β. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
 
            «Θα επαναλάβω αυτό το οποίο ήδη είπα. Η Κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας έχει τους πολίτες, τη χώρα και τους Έλληνες βουλευτές στο σκοτάδι. Αλλάζει άποψη και γνώμη κάθε τρεις και λίγο. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανένας να συνυπολογίσει ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες. Να θυμίσω ότι οι ίδιοι οι Υπουργοί του, ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Χουλιαράκης, είχαν προ πολλών μηνών κρούσει των κώδωνα του κινδύνου και είχαν πει, ο μεν ένας ότι «ουαί και αλίμονο αν η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση προχωρήσει πέραν του Μαΐου» και ο άλλος «καλύτερα μια χειρότερη λύση νωρίτερα, από μια καλύτερη αντιπρόταση». 
 
            Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία λύση. Ο κ. Τσίπρας «έκαψε» το θέμα του χρέους, για το οποίο φαίνεται, δυστυχώς, ότι δεν παίρνουμε κάτι. Δεν είμαστε στην ποσοτική χαλάρωση, όπως μας έλεγε - θυμίζω - από τις 5 Δεκεμβρίου του 2016.  Έχουν περάσει 6 Eurogroup από τότε. Ο κ. Τσίπρας δια του Κυβερνητικού του Εκπροσώπου, σε κάθε Eurogroup, έλεγε «κλείνει η συμφωνία». Δεν έκλεισε η συμφωνία. Και αυτό είχε - και έχει - ένα πραγματικό, τεράστιο κόστος. Ένα αχρείαστο τέταρτο Μνημόνιο με περικοπή των συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου και άλλα προβλήματα στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών. Και με ένα πιθανό αδιέξοδο. 
 
            Η Νέα Δημοκρατία έχει, πολύ νωρίς, καταθέσει τη δική της πρόταση για το χρέος, η οποία κάλλιστα μπορούσε να είναι μια εθνική πρόταση. Θυμίζω: επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής, σταθερά, χαμηλά επιτόκια. Επίσης, για το χρέος θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σε δυο περιπτώσεις η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άλλαζε τα δεδομένα. Το Μάιο του ‘15 και το ’16, όταν, πρώτον, απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας, με την υπογραφή του, την ποσοτική απομείωση του χρέους και, δεύτερον, όταν ουσιαστικά, πάλι με την υπογραφή του, δέχθηκε ότι η συζήτηση για το χρέος θα πάει στο τέλος του προγράμματος, στο τέλος του ’18». 
 
 
Γ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ 
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ GAY PRIDE
 
            «Ο κ. Φορτσάκης εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Για τη Νέα Δημοκρατία ο σεξουαλικός προσδιορισμός είναι προσωπική υπόθεση και δικαίωμα του καθενός. Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, εκπροσωπήθηκε στο gay pride από το Γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Σταμάτη και την αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου την κυρία Κάπη, μεταξύ άλλων». 
 
 
Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 
            «Είναι προφανές – και το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επερωτήσεις του στο Κοινοβούλιο, με επισκέψεις στα σημεία εκείνα της χώρας που πονάνε από την εγκληματικότητα – επισκέφθηκε τη Δυτική Αττική, το Μενίδι σε ανύποπτο χρονικό διάστημα – ότι η συγκεκριμένη Κυβέρνηση έχει άλλη φιλοσοφία. 
 
            Ο πρώτος νόμος που πέρασε στο ελληνικό Κοινοβούλιο - να θυμίσω - ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου, που ουσιαστικά, με χαριστικές διατάξεις ελευθέρωσε εγκληματικά στοιχεία, έδωσε τη δυνατότητα και σε εν δυνάμει τρομοκράτες να είναι αυτή τη στιγμή έξω. Είναι ακόμη το γεγονός ότι έχει στηθεί στα Εξάρχεια ένα Κ.Ε.Π. αναρχικών δύο μήνες και κανείς δεν κάνει κάτι γι’ αυτό. Είναι το γεγονός ότι κουκουλοφόροι, αναρχικοί και μπαχαλάκηδες σπάνε την Αθήνα, κάθε μια - δύο μέρες και δεν συμβαίνει τίποτα. Τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για την εγκληματικότητα, αλλά κυρίως η αντίληψη των πολιτών στην καθημερινότητά τους είναι ότι το έγκλημα δυστυχώς επεκτείνεται, μεγαλώνει και ότι νέα άβατα δημιουργούνται. Όμως, η Κυβέρνηση «συνδιαλέγεται» ή θέλει να «συνομιλεί με τις συλλογικότητες», όπως λέει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά. 
 
            Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί αν δεν είσαι ασφαλής, δεν μπορείς να αισθάνεσαι ελεύθερος. Και σε ποια Δημοκρατία μπορεί να κινηθεί κανείς, όταν δεν αισθάνεται ελεύθερος; Και αλήθεια, δεν είναι τραγικό το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να θρηνήσουμε τη ζωή - που είναι ανεκτίμητη - ενός νέου παιδιού. Που; Στο προαύλιο του σχολείου! Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα στο σύνολό της. Ότι ο πρωθυπουργός εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες του και από τις συνιστώσες του και επί μέρους στοιχεία που έχουν άλλη αντίληψη για το θέμα της αστυνόμευσης. Εμείς πιστεύουμε στην τάξη και στην ασφάλεια. Είναι άλλο η Δημοκρατία και άλλο η ασυδοσία και η αναρχία».  
 
 
Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΕΡΙ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
 
            «Τι θέλετε να σας πω; Εσείς έχετε ενημερωθεί; Ή ο ελληνικός λαός έχει ενημερωθεί; Οι πολίτες γνωρίζουν πραγματικά ποια είναι η στρατηγική της Κυβέρνησης ή η εν λόγω θέση στην οποία αναφέρεστε; Εμείς όχι. 
 
            Πουθενά δεν είναι καθαρό, τελικά, ποια είναι η στρατηγική θέση της Κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας έχει τους πολίτες, αλλά και τους βουλευτές σύσσωμους, στο σκοτάδι. Και βέβαια, αν εννοεί ότι, όταν αναπτύσσεται η οικονομία, αναστέλλεται η ελάφρυνση του χρέους, αυτή είναι μία πολύ κακή ιδέα, αν αυτή εννοεί ο κ. Τσίπρας. Αλλά – επαναλαμβάνω - εδώ δεν μπορεί κανείς να πάρει τοις μετρητοίς αυτά τα οποία συμβαίνουν από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης, όταν κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν οι θέσεις. 
 
            Καμία πρόταση δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή, πέραν των διαρροών της Κυβέρνησης και του σημειώματος για την τοποθέτησή του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
 
            Και ερωτώ: Ισχύει η θέση του, της προηγούμενης ημέρας, της παρα-προηγούμενης ημέρας, πριν από μια εβδομάδα; Να σας θυμίσω ότι, το 2015, όπως έλεγε ο ίδιος, η θέση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν για διαγραφή του χρέους; Μετά η διαγραφή του χρέους έγινε απομείωση του χρέους. Μετά την απομείωση του χρέους, η Κυβέρνηση παρακαλεί για μία καλύτερη διατύπωση που θα αποδίδεται στο μέλλον. 
 
            Με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά αυτό δεν είναι σοβαρή και αξιόπιστη στάση. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Όταν, λοιπόν, θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα από το Eurogroup, θα τοποθετηθούμε».   
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου