ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.6.17

Φώφη Γεννηματά: Να λήξει η κοροϊδία των συμβασιούχων από την κυβέρνηση

Αναφερόμενη στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και το ζήτημα των συμβασιούχων, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή  «7 Επτά» με τη Βάλια Πετούρη σημείωσε:

Είναι ένα πρόβλημα που έχει ταλανίσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες όλη την Ελλάδα, ένα πρόβλημα που δεν έπεσε από τον ουρανό, δεν προέκυψε ξαφνικά. Προκλήθηκε από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Τα 2,5 τελευταία χρόνια υποσχόταν ότι με νομοθετικές ρυθμίσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα τους μονιμοποιήσουν. Έκαναν συνεχείς παρατάσεις που δεν γίνονταν τα τελευταία χρόνια. Και έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του και λέει ότι οι παρατάσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση είναι αντισυνταγματικές. Και μάλιστα διεκδικούνται τα χρήματα και από τους Δήμους και από τους εργαζόμενους. Κινδυνεύουν να γίνουν καταλογισμοί.
Επιφυλάσσομαι  να δω την τελική ρύθμιση όπως θα κατατεθεί στη Βουλή,  για να κάνουμε την τελική μας κριτική και τον σχολιασμό και να τοποθετηθούμε.
Αλλά αυτή τη στιγμή το πρώτο θέμα  είναι να λήξει το ζήτημα, να αποκατασταθεί η τάξη, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι – τα δεδουλευμένα τους οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να τα πάρουν – να λήξει η κοροϊδία απέναντι τους που υπάρχει τα 2,5 τελευταία χρόνια και  να υπάρξει οριστική λύση.  Με καθορισμό  από τους δημάρχους των θέσεων που απαιτούνται για κάθε δήμο και μόνιμες προσλήψεις μέσα από το ΑΣΕΠ με απόλυτη διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου