ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

3.6.17

Ανάπτυξη στην πράξη: Μια συζήτηση με αυτούς που πέτυχαν

Ανάπτυξη: την επιδιώκουμε, την μελετάμε, την περιμένουμε.
Μιλάμε συνεχώς για χαμένες ευκαιρίες και για ανυπέρβλητα εμπόδια.
Όμως πόσο έχουμε σκεφτεί τις εναλλακτικές της ανάπτυξης; Μεγάλες ή μικρές ξενοδοχειακές μονάδες; Μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις ή μεγάλα κτήματα; Λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας ή αιολικά πάρκα; Start-ups ή κεφαλαιουχικές επενδύσεις; Τι θέλουμε και τι μπορούμε;
Το νεοιδρυθέν Ινστιτούτο του Ποταμιού «Π² – π στο τετράγωνο» αναζητά τις σωστές απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν διαφύγει της δημόσιας συζήτησης. Τις «συγκρίνει» με λύσεις που δόθηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις παρουσιάζει στην πρώτη του εκδήλωση την Τρίτη 6 Ιουνίου.
Η εκδήλωση θα εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα:
  • Θα παρουσιαστούν τα ευρήματα έρευνας κοινής γνώμης, η οποία υλοποιήθηκε ειδικά για λογαριασμό του Π2 και αφορά ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη.
  • Επιχειρηματίες που διακρίνονται για τη δράση τους στους τομείς αναπτυξιακής αιχμής (τουρισμό, αγροδιατροφικό τομέα, έρευνα και καινοτομία, υπηρεσίες διαδικτύου) θα αποκαλύψουν τα «μυστικά» τους.
  • Εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων θα προτείνουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε η ανάληψη επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα να γίνει η πιο ελκυστική.
Θα παρουσιαστούν οι συγκεκριμένες προτάσεις του Π² σε όλους τους τομείς αναπτυξιακής αιχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου