ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

23.6.17

Συμβασιούχοι καθαριότητας: Η σοβαρότητα είναι η μισή αρχοντιά

Aπό τον Τομέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, η Κυβέρνηση οφείλει:
  1. Να βρει άμεσα πρακτική και εφαρμόσιμη λύση να πληρωθούν νόμιμα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα για τα δεδουλευμένα τους, χωρίς τον κίνδυνο καταλογισμών σε αιρετούς και υπαλλήλους. Και μια και βρίσκεται σε πλήρη άγνοια, ας συνεργαστεί με τους θεματοφύλακες της νομιμότητας προκειμένου να υποδειχθεί ο τρόπος, αντί να τους λοιδορεί για να καλύψει τις ευθύνες της.
  2. Να δρομολογηθούν από την Κυβέρνηση άμεσα προσλήψειςστον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών μέσω ΑΣΕΠ, με διαφάνεια και αξιοκρατία, σε συνεννόηση όμως με τους Δήμους της Χώρας, βάσει ενός επεξεργασμένου σχεδίου. Και να γίνει επιτέλους πραγματικότητα ο σεβασμός στην οικονομική και διοικητική αυτοτέλειατης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντί να νομίζουν στο Μαξίμου και στην Πλατεία Κλαυθμώνος ότι τα ξέρουν όλα και μπορούν να αποφασίζουν για όλη τη χώρα μόνοι τους, από τη Γαύδο ως το Διδυμότειχο.
  3. Τέλος οι εργαζόμενοι στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας, όπως και σ’ όλες τις χειρωνακτικές δουλειές, αξίζουν σεβασμού και αναγνώρισης καιοι αόριστες υποσχέσεις και οι ανεπεξέργαστες εξαγγελίες δεν είναι σεβασμός, είναι περιφρόνηση.Δεν πρέπει ωστόσο να διαλυθεί η χώρα περιμένοντας την Κυβέρνηση αποκτήσει σοβαρότητα και στοιχειώδη ειλικρίνεια, γιατί οι πολίτες αξιώνουν από όλους υπευθυνότητα και επίλυση του προβλήματος με τα σκουπίδια στους δρόμους.
Από κει και πέρα και επειδή βασιλεύει το ψεύδος, η ανευθυνότητα και η προπαγάνδα, πρέπει να γίνει σαφές ότι το ζήτημα των “παρατασιούχων” καθαριότητας, που μένουν απλήρωτοι και αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων και την εργασία τους,  δεν είναι αφηρημένο, ούτε προήλθε εξ ουρανού ούτε βέβαια κληρονομήθηκε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων της συγκυβέρνησης κατά τα έτη 2015-2016-2017 με τις οποίες, ακόμα και με ΠΝΠ παραμονές Πρωτοχρονιάς, επιβλήθηκε η παράταση των συμβάσεων καθαριότητες ορισμένου χρόνου, χωρίς να το ζητήσουν ή να ερωτηθούν καν οι Δήμοι και οι οποίες κρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο αντισυνταγματικές.
Δυόμισι χρόνια ο κ.Τσίπρας και η παρέα του πάτησαν το γκάζι του λαϊκισμού και διέλυσαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.Με σπασμένα τα φρένα της πολιτικής ηθικής, έταζαν δεκάδες χιλιάδες μονιμοποιήσεων. Πουλώντας “αριστεροσύνη”, έπαιζαν στα ζάρια την αγωνία για επιβίωση χιλιάδων συμπολιτών μας. Αν σήμερα πνίγουν τις πόλεις τα σκουπίδια, είναι γιατί δυόμισι χρόνια μας έπνιξαν τα “αριστερά” τους παραμύθια.
Οι ιστορικές πολιτικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για το εμπόριο κάλπικης ελπίδας δεν θα ξεπλυθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου