ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

11.5.17

Δημ. Παπαδημούλης: Με ποια μέτρα σκοπεύει η Κομισιόν να ενισχύσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων;

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τον

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα και τις αλλαγές που προτείνει σε αγορά εργασίας και κράτος πρόνοιας.
Η Κομισιόν στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα αναλύει τις αιχμές που θέτει για τα κράτη μέλη της ΕΕ τα επόμενα χρόνια, καθώς και τις προκλήσεις που έρχεται να αντιμετωπίσει. Οι συνθήκες που επιβάλλει η πολυετής οικονομική κρίση, όμως, θέτουν ερωτήματα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των προτάσεων αυτών, καθώς και για την συνοχή τους σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί λαοί και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν υποφέρει από τις πολιτικές μονομερούς λιτότητας.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά από τη Κομισιόν να ενισχύσει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και πιο συγκεκριμένα σε χώρες όπως η Ελλάδα. Ταυτόχρονα ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, επικαλούμενος τις αναφορές της Κομισιόν για εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας της, ζητά να δεσμευτεί ότι θα ενισχύσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων καθώς και ότι θα θέσει ως στόχο τη μείωση του ποσοστού θέσεων εργασίας, που βρίσκονται σε καθεστώς επισφάλειας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου