ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

3.5.17

Σημεία παρέμβασης Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας έφερε από την “πίσω πόρτα” ένα τέταρτο μνημόνιο, το οποίο δεν ήταν αναπόφευκτο. Δεν είχαν καμία νομιμοποίηση να φέρουν τέτοια σκληρά και αχρείαστα μέτρα...
Είναι “κοινωνική δικαιοσύνη”, όπως ακούσαμε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει τα λεγόμενα “αντίμετρα”, η επικείμενη περικοπή του επιδόματος ανεργίας; Είναι κοινωνικά δίκαιη η μείωση του αφορολόγητου στις 5.500 ευρώ και η μείωση των κυρίων συντάξεων; Δεν πλήττουν τους κοινωνικά ασθενέστερους αυτά τα μέτρα;
Τα υποτιθέμενα αντίμετρα κινούνται στη λογική “να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι”. Δεν αποτελούν λύση και δεν προσφέρουν καμία προοπτική ανάπτυξης.
Τον Ιανουάριο 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέλαβε μια σταθεροποιημένη κατάσταση και εξαιτίας της Βαρουφάκειας διαπραγμάτευσης – που τότε ήταν “asset” για τον κ. Τσίπρα – οδηγηθήκαμε ουσιαστικά ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ, σε capital controls και κλειστές τράπεζες, σε τρίτο μνημόνιο με 9 δις επιπλέον μέτρα, τα οποία δεν υπήρχαν πριν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τώρα σε 3,5 δις μέτρα που δεν δίνουν καμία προοπτική εξόδου από την κρίση.
Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μέτρα ή αντίμετρα που ως προϋπόθεση έχουν πλεονάσματα 3,5% και πάνω, δηλαδή περαιτέρω λιτότητα. Οποιαδήποτε μέτρα συνδέονται με το αίμα και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, εμάς μας βρίσκουν απέναντι.

Για την υπόθεση Ιβάν Σαββίδη:
Όπως λέει κι ο λαός μας, “χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει”. Βλέπουμε πώς εξελίσσεται η “πρώτη φορά αριστερή διαπλοκή”. Μακάρι η κυβέρνηση να είχε την ίδια ευαισθησία και για τον απλό λαό, για τους Έλληνες πολίτες που χρωστούν στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία και ζητούν ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου