ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

3.5.17

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, με αντικείμενο τον εθνικό διάλογο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των περιφερειών και της
χώρας, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Περιφερειακές Αρχές στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα – ενόψει και της Συνταγματικής Αναθεώρησης – συζητήθηκαν και οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση του ρόλου και των ικανοτήτων των Περιφερειών να σχεδιάζουν και να υλοποιούν αποτελεσματικά αναπτυξιακές πολιτικές.
Κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης: τη δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, την επένδυση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, τη δίκαιη διανομή του οφέλους στο σύνολο της κοινωνίας, ιδιαίτερα σε όσους επλήγησαν περισσότερο κατά τα χρόνια της κρίσης.
Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο οφείλει να θέτει σαφείς στόχους με κοινωνικά κριτήρια, θα εκπονηθεί μέσα από ένα διευρυμένο και διαφανή διάλογο που θα πραγματοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδοχωρίς αποκλεισμούς. Στο διάλογο αυτό θα συμμετέχουν περιφερειακοί θεσμοί, κοινωνικοί φορείς και οι παραγωγικές δυνάμεις προκειμένου να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο-προϊόν ευρύτερων συναινέσεων.
Για την επιτυχία του διαλόγου αυτού, αποκτά κρίσιμη σημασία ο ρόλος των Περιφερειών, και των Περιφερειαρχών προσωπικά, οι οποίοι καλούνται να συμβάλλουν με την ειδική τους γνώση επί των προβλημάτων, των αναγκών και των δυνατοτήτων της κάθε περιφέρειας.
Η επιτυχής διεξαγωγή του διαλόγου για το εθνικό καθώς και τα επιμέρους περιφερειακά αναπτυξιακά σχέδια θα αποτελέσει παράδειγμα για τον πολιτικό διάλογο και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου