ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

3.5.17

Ο Δημ. Παπαδημούλης: Για να πετύχει το εθνικό μας σχέδιο, χρειαζόμαστε ομοψυχία και την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση

Σε σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» (Παπαδοπούλου - Παπαδάκη), ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και
επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:
Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και θεσμοί, αποτελεί εξιτήριο από την εντατική. Το «κλειδί» τώρα είναι ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και τα ρεαλιστικά πλεονάσματα, προκειμένου τον Ιούνιο να εκταμιευθεί η δόση μαμούθ και να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ. Κανείς εκ των δανειστών δεν έχει δικαίωμα να παίζει καθυστερήσεις. Χρειάζεται δεσμευτική συμφωνία και περιγραφή με σαφή προσδιορισμό της προσυμφωνίας Μέρκελ-Λαγκάρντ.
Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική σε θέματα όπως η ανεργία, η καθημερινότητα του πολίτη και η αντιμετώπιση των παθογενειών, που έφεραν τη χρεοκοπία στη χώρα. Εκτιμώ ότι στα τρία επόμενα χρόνια, στα οποία δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας, θα σημειωθούν επενδύσεις, ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας, καθώς και  αύξηση των εξαγωγών και του τουρισμού.
Την ώρα που όλοι δείχνουν εμπιστοσύνη και βεβαιότητα για την Ελλάδα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν στη στείρα αντιπολίτευση
Ωστόσο, αυτή την ώρα που όλοι δείχνουν εμπιστοσύνη και βεβαιότητα για την Ελλάδα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν στη στείρα αντιπολίτευση. Συνιστώ στον κ. Μητσοτάκη και στους αρχηγούς του Κέντρου να «ξεκολλήσουν» από το «αύριο ρίχνουμε τον Τσίπρα» και να γίνουν πιο επoικοδομητικοί. Ειδικά, οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι πιο μετρημένοι και σεμνοί στις κραυγές τους, γιατί ευθύνονται για τη χρεοκοπία και τον μνημονιακό κατήφορο.
Χρειάζεται ένα σχέδιο «made in Greece», χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού κλίματοςΌσο μεγαλύτερη ομοψυχία έχουμε, τόσο ευκολότερα επιτυγχάνεται αυτό το σχέδιο. Για να υλοποιηθεί, λοιπόν, αυτό το εθνικό σχέδιο χρειαζόμαστε την ευρύτερη πατριωτική και εθνική συνεννόηση για ένα άλλο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.
Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα είναι να δει τι γίνεται στη γειτονιά μας, στην Τουρκία και στα Σκόπια. Οι Έλληνες όταν έχουμε ομοψυχία, πετυχαίνουμε. Αντιθέτως, όταν υπήρξε διχασμός βιώσαμε τραγωδίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να δώσει άλλο στίγμα, να δείξει διαφορετικό τρόπο διαλόγου με τους πολιτικούς αντιπάλους. Καλώ, λοιπόν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να παίρνει γραμμή από τον έξαλλο αντιπρόεδρό του, Άδωνι Γεωργιάδη, και να ακούει περισσότερο τον έτερο αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον Κωστή Χατζηδάκη.
Πιστεύω ότι η αντιπολίτευση θα δυσκολευτεί να καταψηφίσει το άρθρο για τα θετικά μέτρα
Πρόκειται για μια δίκαιη, ισορροπημένη, διαχειρίσιμη πολιτικά συμφωνία και δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία στο να ψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή. Αντίθετα πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί η αντιπολίτευση να καταψηφίσει το άρθρο για τα θετικά μέτραΠώς θα πει "όχι" ο κ. Μητσοτάκης στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στη μείωση τη φορολογίαςΤα θετικά μέτρα της συμφωνίας θα έρθουν στη Βουλή σε ξεχωριστό άρθρο, για να μπορέσει να ξεφύγει κάποιος από το "ναι" σε όλα ή το "όχι" σε όλα.
Υπάρχει, ωστόσο, το εξής παράδοξο: Ενώ η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν ψηφίσει το 3ο μνημόνιοτώρα καταγγέλλουν τη συμφωνία εφαρμογής, χωρίς όμως να προτείνουν το οτιδήποτε που να «βγάζει τον λογαριασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου