ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

23.2.17

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια

Α. ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Β. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Γ. ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ 
Δ. ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ε. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 Α. ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
 «Τα προβλήματα της χώρας δεν τελειώνουν με την πιθανή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η Κυβέρνηση αυτή είναι προφανές ότι δεν έχει σχέδιο, δεν έχει τακτική, δεν έχει στρατηγική. Η χώρα χρειάζεται άμεσα επανεκκίνηση. Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εθνικό σχέδιο πολιτικής και οικονομικής λύσης και εξόδου από την κρίση, το οποίο έχουμε παρουσιάσει. Οπότε το μείζον θέμα της πολιτικής αλλαγής μέσω των εκλογών, δεν συνδέεται με τη δεύτερη αξιολόγηση. Έχει μπει στο τραπέζι, εδώ και πάρα πολλούς μήνες, καθαρά και ειλικρινά».  
 Β. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
 ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
«Την αποκλειστική ευθύνη για τα μέτρα τα οποία θα φέρει στη Βουλή έχει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές του. Ας μην ψάχνουν για συνυπεύθυνους. Ας μην ψάχνουν για συνενόχους. Για του λόγου του αληθές, θέλω να σας υπενθυμίσω τη δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα στις 8/12/2015: “Είμαι ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 κυβερνητικών βουλευτών και δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις”.
  Άρα, λοιπόν, το ερώτημα τίθεται στους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Αν, τελικά, θα είναι αυτοί που θα πάρουν την ευθύνη και θα ψηφίσουν τα μέτρα λαιμητόμο. 
 
            Επίσης, θα ήθελα να υπενθυμίσω και ένα σχολιασμό στο twitter του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος έλεγε: ”Τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα το χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος» κυκλοφορεί ένα κατασκευασμένο σενάριο περί ψήφισης νέων μέτρων, που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Το σενάριο αυτό είναι απολύτως ευφάνταστο για έναν πολύ απλό λόγο. Με δεδομένο ότι οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν προληπτικά μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης με τους άλλους πρόθυμους  δεν επαρκούν, ευτυχώς, για να συγκεντρωθούν ούτε 150 ούτε 180 βουλευτές”».
 Γ. ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ
  «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή. Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας μίλαγε για το κλείσιμο της αξιολόγησης στις 5 Δεκεμβρίου. Μετά πήγε τέλος Δεκεμβρίου του 2016. Μετά πήγε αρχές Ιανουαρίου. Μετά μας είπαν ότι η καταληκτική ημερομηνία θα είναι στις 20 Φλεβάρη. Πέρασε η 20 Φλεβάρη. Τώρα μιλάμε για Μάρτιο. Κάποιοι Υπουργοί του μιλούν για Απρίλιο. Έχετε κάποια ισχυρή ένδειξη ή απόδειξη ότι, πράγματι θα φέρουν, τα μέτρα αυτά άμεσα στη Βουλή; Ξέρει κανείς ποια θα είναι αυτά τα μέτρα; 
Γι’ αυτό, ως υπεύθυνη δύναμη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών, προκειμένου να έρθουν οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και να μας πουν την αλήθεια …
  Και βέβαια επειδή υπάρχει και αύριο η ώρα του πρωθυπουργού, είναι μια ευκαιρία για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, να σταματήσει την παραφιλολογία και τη συκοφάντηση όλων των άλλων και να μας πει ο ίδιος την αλήθεια. Μειώνει το αφορολόγητο; Μειώνει τις συντάξεις; Φέρνει νέα μέτρα; Θα πρέπει να ψηφιστούν και σε αυτό το πρόγραμμα; Δεσμεύουν τη χώρα για το επόμενο χρονικό διάστημα; Ενεχυριάζουν το μέλλον των επόμενων γενεών; Έχουν σχέση αυτά τα οποία έλεγε προεκλογικά, με αυτά που λέει μετεκλογικά; Έχουν σχέση με αυτά τα οποία τα στελέχη της ανακοίνωναν τη Δευτέρα; Μήπως ο καταιγισμός των εξελίξεων, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δείχνει ότι ήταν προπαγάνδα και ψέματα; Μήπως τώρα έχει έρθει η ώρα, επιτέλους, έστω και για μία φορά, να πει την αλήθεια; Έχει ευθύνη να δώσει απαντήσεις απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».
  Δ. ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ακέραιο, υποστηρίζεται από το οικονομικό μας επιτελείο και έχει παρουσιαστεί πολλές φορές. Και ακόμα δεν έχει βρεθεί αυτός ο οποίος ευθέως θα το αμφισβητήσει, καθώς βασίζεται στο προφανές, στην κοινή λογική που δεν έχει χαθεί. Μιλάμε για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, για επενδύσεις στη χώρα, για ιδιωτικοποιήσεις και για στοχευμένες παρεμβάσεις στο Δημόσιο. Για τον τρόπο με τον οποίο θα μεγαλώσει το Α.Ε.Π. της χώρας. Ενώ αντίθετα οι κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψαν το τρίτο, αχρείαστο Μνημόνιο, από στόχους σε υπερφορολόγηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η ειδοποιός διαφορά». 
 
 Ε. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 «Το άνοιγμά μας είναι οριζόντιο στην ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες ζητούν λύση και η μοναδική λύση, αυτήν τη στιγμή, είναι μια αξιόπιστη Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση σοβαρή, μια Κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, και φυσικά με τη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Άρα, σκοπός μας και στόχος μας είναι το μέγιστο δυνατό της προσπάθειας προεκλογικά, έτσι ώστε να περάσει το μήνυμά μας στην κοινωνία και να έχουμε μαζί μας την μέγιστη δυνατή κοινωνική πλειοψηφία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου