ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

6.12.16

Ούτε κουβέντα για τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που πρέπει να μας επιστραφούν

Aναμενόμενες, λειψές και αργοπορημένες χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο χθεσινό Eurogroup, ..
μιλώντας στον Real FM 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επισημαίνοντας ότι από την κυβέρνηση παρουσιάζονται ως το μεγάλο γεγονός, για να δικαιολογήσουν τις οδυνηρές αποφάσεις που θα πάρουν πριν από τις γιορτές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Υπογράμμισε ότι για άλλη μια φορά δεν υπάρχει καμία απάντηση για τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα. Κέρδη που είχε συμφωνηθεί να επιστρέφονται κάθε χρόνο στην χώρα μας. «Το αποσιωπούν από την κυβέρνηση και δεν μπαίνει στον δημόσιο διάλογο. Και μιλάμε για 2 δις που κάθε χρόνο έπρεπε να έρχονται στην ελληνική οικονομία, στους μισθούς και τις συντάξεις. Δεν ήρθαν το 2014, ούτε το '15, ούτε το '16», τόνισε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι οι τελευταίες αποφάσεις «δε θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων, των ανέργων και των συνταξιούχων» αλλά μπορεί να αποτελέσουν «ένα θετικό μήνυμα για τις αγορές» καθώς αναζητούν συνεχώς «ένα καλύτερο περιβάλλον σε σχέση με τα χρέη των χωρών».
Ερωτώμενος για τη στάση του κ. Σόιμπλε, ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «στη Γερμανία θα επιμείνουν σε ένα πολύ σκληρό προσωπείο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που έχουν εκλογές». Ενώ τόνισε ότι αυτά τα οικονομικά μεγέθη και αυτές οι απαιτήσεις δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο υπανάπτυξης και όχι ανάπτυξης. «Η ελληνική κυβέρνηση καθυστερεί να κάνει μεταρρυθμίσεις και να πάρει αποφάσεις –στην πολιτική είναι καθοριστικός παράγοντας ο χρόνος - ενώ παράλληλα οι απαιτήσεις των σκληρών της Ευρώπης για μεγάλα πλεονάσματα δεν βοηθούν να βγει η χώρα από την κρίση».
Αναφερόμενος στο ιταλικό δημοψήφισμα, το χαρακτήρισε «αψυχολόγητο» και δήλωσε ότι θα ταράξει τον Νότο της Ευρώπης, θα κλυδωνίσει την ιταλική πολιτική σκηνή αλλά δεν θα καθορίσει τις εξελίξεις στον πυρήνα της Ευρώπης. Εκτός, όπως είπε, αν πάμε σε εκλογές και βγει ο Μπέπε Γκρίλο. Τότε το πουλόβερ της Ευρώπης θ’ αρχίσει να ξηλώνεται σε πολύ γρηγορότερους ρυθμούς.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν προβλέπει εσπευσμένες εκλογές υπογράμμισε: «οι πλειοψηφίες μετά από λίγο καιρό, όταν γίνονται μειοψηφίες στην κοινωνία, το μόνο που τις απασχολεί είναι πως θα κρατηθούν στην εξουσία. Κι αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου