ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

5.12.16

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Φ.-Β. Στάινμαγιερ

_a508708Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς οι ευρωπαϊκές εξελίξεις καθώς και οι ..
εξελίξεις στο Κυπριακό, το Προσφυγικό, η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και θέματα διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση των συνομιλιών, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάγκη εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Τονίστηκε, εξάλλου, η σημασία του Κυπριακού για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για διατήρηση και εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Τονίστηκε επίσης ότι ο σεβασμός των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου αποτελούν απαραίτητο όρο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και για την θετική προοπτική των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά την πορεία του Ελληνικού προγράμματος, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ επεσήμανε ότι η αναζωπύρωση της αβεβαιότητας στην Ευρώπη επιβάλλει το συντομότερο δυνατόν συνολική συμφωνία και ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός έθεσε για μια ακόμη φορά το ζήτημα των επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου