ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

3.12.16

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ.) Νικόλα Παπαδόπουλο

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, στη Βουλή. Στη ..
συνάντηση πήραν μέρος ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής κι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς επίσης και οι πολύ πρόσφατες εξελίξεις, με τον ορισμό διάσκεψης για το Κυπριακό το Γενάρη του 2017.
Από τη μεριά του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις κι ανησυχίες του ΚΚΕ για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, που έχουν ως βάση τους ένα συνομοσπονδιακό - διχοτομικό σχέδιο, δύο «συνιστώντων κρατών», το οποίο διαιωνίζει τις συνέπειες της τούρκικης εισβολής - κατοχής και δεν οδηγεί σε πραγματική επανένωση του νησιού και του λαού της Κύπρου.
Εξέφρασε, ιδιαίτερα, την έντονη ανησυχία του με τον καθορισμό διάσκεψης για το Κυπριακό, με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και με σοβαρά θέματα να παραμένουν ανοιχτά, γεγονός που παραπέμπει σε προσπάθεια επίσπευσης λύσης στη βάση των πάγιων τουρκικών διεκδικήσεων, οι οποίες κλιμακώνονται προκλητικά το τελευταίο διάστημα.
Επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, για Κύπρο Ενιαία, Ανεξάρτητη, με Μία και Μόνη Κυριαρχία, μια Ιθαγένεια και Διεθνή Προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου