ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

8.12.16

Οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα εργασιακά στο άτυπο Συμβούλιο Σοσιαλιστών Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε.

Στο άτυπο Συμβούλιο των Σοσιαλιστών Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. που έλαβε χώρα σήμερα στις Βρυξέλλες, συμμετείχε η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της ..
Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στο Συμβούλιο, η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε τη ζωτική ανάγκη να επανέλθουν οι  συλλογικές διαπραγματεύσεις και επεσήμανε την αντίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την επαναφορά ανταπεργίας (lock out), που απαγορεύθηκε στη χώρα μας το 1982.
Επιπλέον, η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ο κοινωνικός πυλώνας της Ε.Ε. θεσμικά και οικονομικά ισοβαρής με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και οι πολίτες να αποκτήσουν και πάλι εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.
Τέλος, για την ανεργία των νέων η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι δεν αρκεί το Πρόγραμμα Εγγυημένης Απασχόλησης των νέων (Youth Guarantee) και η επιπλέον χρηματοδότησή του. Για να αποκτήσουν αποτελέσματα οι πολιτικές απασχόλησης των νέων, πρότεινε να εισαχθούν ρήτρες απασχόλησης σε όλα τα επενδυτικά προγράμματα και ιδιαίτερα στο  πακέτο Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου